Praha 5: Radní Petr Lachnit představuje Dům sociálních služeb

15.08.2016 10:16

Dům sociálních služeb Na Neklance 15 v Praze 5 je ojedinělé zařízení s odlehčovací pobytovou službou sloužící našim seniorům.

Praha 5: Radní Petr Lachnit představuje Dům sociálních služeb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Lachnit

Tato pobytová odlehčovací služba známá mezi lidmi jako dům Na Neklance je malé útulné zařízení pro 28 seniorů ve kterém se můžete ubytovat v 1-3 lůžkových pokojích a apartmánech s vlastním sociálním zařízením. Přicházejí k nám senioři od šedesáti let věku, kteří potřebují péči již po celý den. Většinou se o tyto seniory starají příbuzní a přátelé doma, ale jelikož je tato péče velmi náročná, i oni si potřebují odpočinout, odjet na dovolenou, nebo si jen vyřídit své záležitosti. V tu chvíli nastupuje naše služba a přebírá péči o seniora na dobu, po kterou by se o něj neměl kdo postarat. Toto období může být i velmi krátké, třeba jen víkend. Po celou dobu pobytu se zde o klienty stará tým zdravotních sester, školených pečovatelek, aktivizační a sociální pracovnice, kteří se snaží o individuální přístup ke každému klientovi tak, aby se zde cítil co nejlépe.

Nabízíme zde kromě základních služeb péče o osobu i služby doplňkové, jako je kadeřnictví, pedikúra a masáže. Dále zde každý den dopoledne i odpoledne probíhá volnočasový program pro seniory, ze kterého si každý určitě vybere to, co ho zajímá. K dispozici je celý den i atrium plné květin, kde se klienti rádi scházejí na kus řeči a mohou zde posedět i se svými příbuznými a přáteli. Vyjít vstříc potřebám člověka se snažíme i ve způsobu a rychlosti, jakým dokážeme reagovat na jeho vzniklou tíživou situaci, do které se může dostat např. zhoršením jeho zdravotního stavu, nebo rychlým propuštěním z nemocnice a potřebuje tak zajistit celodenní 24 hodinovou péči. V případě volné kapacity,  můžeme přijmout klienta do zařízení již v rozmezí dvou dnů. Tímto se velmi lišíme od ostatních zařízení, kde je čekací doba na příjem klienta podstatně delší.

Naši senioři mají za sebou náročné osobní životní příběhy a zaslouží si zcela určitě od nás, abychom je v těchto situacích podpořili a postarali se o ně. Odlehčovací služby jsou určeny nejen občanům MČ Prahy 5, v případě potřeby a volné kapacity občanům ostatních městských částí Prahy i mimopražským. Bližší informace získáte na tel číslech: 775 788 004, 775 070 102, na našich internetových stránkách www.csop5.cz, nebo se prostě na naše zařízení přijeďte podívat a my se Vám budeme rádi věnovat. (Při osobní návštěvě, lépe zavolat předem).

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…