Praha 5: Senioři se opět sešli v Komunitním centru Louka

24.06.2021 9:15

„Po několika měsících fungování „on-line“ se prostory Komunitního centra Louka opět otevřely návštěvníkům“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit a dodává „Symbolickým zahájením bylo červnové komorní setkání při příležitosti ocenění účastníků tzv. fotografické výzvy na téma „Zimní krajina Prahy“.

Praha 5: Senioři se opět sešli v Komunitním centru Louka
Foto: Archiv Prahy 5
Popisek: Účastníci kurzů digitální fotografie pro seniory v KC Louka

Letošní sněhová nadílka byla skutečně velká a zimní Praha se stala vděčným cílem všech fotografů. Senioři, nejen z řad účastníků kurzu Digitální fotografie, zasílali úžasné snímky ze svých zimních procházek.

Anketa

Je Alena Schillerová dobrá ministryně financí?

69%
28%
hlasovalo: 8750 lidí

Vznikla tak série fotografií se zimní tematikou, která se zveřejňovala na facebookových stránkách centra.

Pozdravit seniory, kteří se zapojili do rozličných aktivit během nelehkého období pandemie, přišla také ředitelka Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 PhDr. Helena Volechová. Ocenila jejich tvořivost, aktivitu a pozitivní životní přístup, díky kterému komunitní centrum žilo po celou dobu alespoň ve virtuálním prostoru.

Jelikož se vše pomalu vrací do normálu, letní program proběhne již v běžném režimu, který umožní setkávání a další společné tvoření. Připraveny jsou vycházky Prahou s průvodcem, dobrovolnické šití, kreslení na papír i kameny a mnoho dalšího. Vše bude samozřejmě probíhat dle platných aktuálních opatření a nařízení.

Od září by měl začít další semestr pravidelných kurzů pro seniory a všechny čeká také např.  mezigenerační soutěž s překvapením. Určitě se tedy vyplatí program Komunitního centra Louka sledovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…