Praha 5: Srpen v Komunitním centru Prádelna a první várka podzimních novinek

08.08.2018 9:15

„Prázdniny se dostávají do své druhé poloviny a Komunitní centrum Prádelna v Holečkově ulici bude v srpnu patřit především seniorům, ale nejen jim. Kromě pořadů v rámci programu Léto s KC Prádelna 2018 se však začnou připravovat novinky pro podzimní sezónu,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Srpen v Komunitním centru Prádelna a první várka podzimních novinek
Foto: archiv JŤ
Popisek: Radní Petr Lachnit při výuce užívání tabletů pro seniory v KC Prádelna

Od 6. do 12. srpna bude komunitní centrum hostit Live Action Pride - týdenní pražský festival komorních larpů, pořádaný spolkem Rolling ve spolupráci s organizátory Prague Pride. Opět se tak naskýtá možnost zahrát si v rámci největšího středo- a východoevropského queer festivalu některé vybrané larpové hry a celkově si užít mnoho nevšední zábavy a seznámit se s novými lidmi nejen z larpového prostředí. Během festivalu bude uvedena široká škála her, od kousků zaměřujících se na LGBT tematiku přes vzdělávací larpy až po čistě zábavné hry, které neaspirují na řešení žádných vážných témat a jejich jediným cílem je pobavit. Zkrátka je opravdu z čeho vybírat.

Od poloviny měsíce se pak naplno rozběhne srpnový program pro seniory. Každé úterý bude probíhat Letní Staropramen iKavárna, která seniorům kromě příjemného posezení, prostoru pro setkávání nebo možnosti využití počítačů s připojením na internet k přečtení nejnovějších zpráv či kontrole e-mailové pošty nabídne také ochutnávku osvěžujících nápojů od Pivovarů Staropramen. To však zdaleka není vše. V úterky se bude v komunitním centru také hrát stolní tenis a na hřišti přilehlého parku pétanque. Kromě toho mají senioři v úterý 7. 8., ve čtvrtek 16. 8. a v pátek 31. 8. příležitost zacvičit si jógu a v pondělí 13. 8. a v úterý 14. 8. zdravotní gymnastiku. Ojedinělá akce se uskuteční v úterý 21. 8., kdy je pro návštěvníky připravena výtvarná dílna – šití medvídků. Pod vedením zkušené lektorky si účastníci sami vytvoří originální dárek nebo hračku pro vnoučata. Na středu 22. srpna je pro pravidelné návštěvníky Komunitního centra Prádelna z řad seniorů přichystána exkurze do pivovaru Staropramen. Již v loňském roce měla tato akce velký úspěch, tudíž velmi oceňujeme možnost ji zopakovat. Samozřejmě SENzační SENioři z Komunitního centra Prádelna jezdí v létě na celodenní poznávací výlety. V srpnu je čeká Mníšek pod Brdy a na závěr prohlídka Loun.

Pomalu se však již začíná také chystat podzimní program včetně přípravy na zimní semestr vzdělávacích kurzů pro seniory apod. Návštěvníky čeká několik novinek. Například od září budou středeční večery patřit orientálním tancům pro začátečníky. Orientální tanec je určen ženám všech věkových kategorií, při hodinách je kladen důraz na radost ze zdravého pohybu a vstup na lekce je zdarma. Pokud by si chtěly zájemkyně tento kurz vyzkoušet předem, mají příležitost ve středu 22. a 28. srpna od 19 do 20 hodin.

Programovou nabídku zpestřují netradiční kurzy

Podzim v prostorách Galerie Prádelna bude ve znamení výstavy názvem Babí léto s humorem, která představí průřez tvorby známého kreslíře a humoristy Pavla Kantorka. Výstavu podpořila MČ Praha 5 a přístupná bude již od konce srpna.

Na podzim se také uskuteční další, v pořadí již čtvrté Community Days, kdy během tří dnů zaměstnanci Pivovarů Staropramen zvelebí prostory komunitního centra a vytvoří něco nového, co zpříjemní a vylepší každodenní provoz.

Mimoto nás v září čeká představení projektu Kutil junior, nový cyklus kurzů práce s tabletem a spousta dalšího.

„Komunitní centrum Prádelna svojí činností dlouhodobě potvrzuje význam své existence a nejinak je tomu i o letošních prázdninách, kdy na oba letní měsíce nabízí pestrý program. V červenci se zde konalo několik příměstských táborů s rozličným zaměřením a v srpnu poskytují prostory centra zázemí širokému spektru především seniorských aktivit, přičemž počet aktivních a zvídavých seniorů v naší městské části stále roste a rozsah jejich zájmů je stále větší. Tudíž vítám další zpestření programové nabídky o netradiční kurzy, jako je např. zmiňovaný orientální tanec, ale především vnímám, že paleta tzv. mladých a aktivních seniorů je stále bohatší. Zároveň věřím, že podpora aktivit pro tuto skupinu občanů ze strany městské části bude pokračovat, neboť její přínos z hlediska kvality života, soběstačnosti a samostatnosti seniorů je v důsledku přínosem pro celou společnost,“ říká radní MČ Praha 5 Petr Lachnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…