Praha 5: Výlet s tajenkou „Kolem skrytých zahrad a vodopádů k Hladové zdi až na Petřínskou“

24.05.2021 12:59

„Na turistickou sezónu připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 ve spolupráci s agenturou Velká dobrodružství další originální netradiční projekt - Výlet s tajenkou - Kolem skrytých zahrad a vodopádů k Hladové zdi až na Petřínskou rozhlednu,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Výlet s tajenkou „Kolem skrytých zahrad a vodopádů k Hladové zdi až na Petřínskou“
Foto: Praha 5
Popisek: Výlet s tajenkou na Petřín

Účelem výletu je potěšit každého, kdo se rád prochází, je hravý, chce se dozvědět něco nového, má rád doplňovačky, a to v každém věku.

Již minulý rok připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 velmi úspěšný “Výlet s tajenkou - Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín”. Seniory, pejskaře i maminky s dětmi, kterak drží v ruce doplňovačku a luští tajenku, jste tak mohli celý minulý rok potkat v pražském Prokopském údolí. Minulý projekt Výletu s tajenkou, který inicioval radní JUDr. Petr Lachnit, se setkal s velkým ohlasem veřejnosti.

“I když jsme původně mysleli, že na výlet půjdou hlavně senioři, ukázalo se, že luštit tajenku baví skoro každého. Vyrazit s rodinou a přáteli na výlet ven, protáhnout si tělo na čerstvém vzduchu, pobavit se, a ještě za odměnu získat skleničku s pohádkovým motivem zkrátka považují lidé za dobrý nápad. Od dubna 2020 celou trasu prošlo více než 2000 lidí a ohlasy jsou skvělé, “ vysvětluje JUDr. Petr Lachnit.

Anketa

Je třeba v Česku víc zdanit nejbohatší?

82%
14%
hlasovalo: 7397 lidí

Vzhledem k mimořádnému úspěchu „Výletu s tajenkou - Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín " pak Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 připravilo pro letošní rok zcela nový Výlet s tajenkou „Kolem skrytých zahrad a vodopádů k Hladové zdi až na Petřínskou rozhlednu", který vás zavede do dalších půvabných míst Prahy 5.

Nový výlet vás zavede na asi nejznámější kopec v Praze - na Petřín. Ale nepovedeme vás klasickou cestou přes Újezd, ale tajně zadem, kudy to zná jen málo Pražáků.

Provedeme vás krásnou zahradou kolem úchvatného paláce až k neobvyklému kostelíku sv. Michala nahoru k Růžovému sadu, k známé Petřínské rozhledně. Budete vyplňovat doplňovačku, a pokud se vám podaří vyluštit tajenku, můžete si za odměnu vyzvednout skleničku s pohádkovým motivem v Informačním centru Praha 5, Štefánikova 249/30, Praha 5 (otevírací doba: pondělí a středa 8:00–18:00, úterý a čtvrtek 8:00–15:30, pátek 8:00-14:00).

Petřínský výlet není kromě jednoho stoupání nijak terénově náročný, většina cesty vede po asfaltkách, v druhé části vás povede prošlapaná pěšina. Ať se vám tedy výlet líbí.

Originální mapu s vyznačenou trasou, doplňovačku, praktické informace včetně odkazu na jízdní řady naleznete k stažení na webu, Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (ZDE) nebo na stránkách společnosti Velká dobrodružství (ZDE). Trasu lze jít, kdykoliv budete chtít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…