Praha 5: Výlet s tajenkou „Kolem skrytých zahrad a vodopádů k Hladové zdi až na Petřínskou“

24.05.2021 12:59

„Na turistickou sezónu připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 ve spolupráci s agenturou Velká dobrodružství další originální netradiční projekt - Výlet s tajenkou - Kolem skrytých zahrad a vodopádů k Hladové zdi až na Petřínskou rozhlednu,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Výlet s tajenkou „Kolem skrytých zahrad a vodopádů k Hladové zdi až na Petřínskou“
Foto: Praha 5
Popisek: Výlet s tajenkou na Petřín

Účelem výletu je potěšit každého, kdo se rád prochází, je hravý, chce se dozvědět něco nového, má rád doplňovačky, a to v každém věku.

Již minulý rok připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 velmi úspěšný “Výlet s tajenkou - Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín”. Seniory, pejskaře i maminky s dětmi, kterak drží v ruce doplňovačku a luští tajenku, jste tak mohli celý minulý rok potkat v pražském Prokopském údolí. Minulý projekt Výletu s tajenkou, který inicioval radní JUDr. Petr Lachnit, se setkal s velkým ohlasem veřejnosti.

“I když jsme původně mysleli, že na výlet půjdou hlavně senioři, ukázalo se, že luštit tajenku baví skoro každého. Vyrazit s rodinou a přáteli na výlet ven, protáhnout si tělo na čerstvém vzduchu, pobavit se, a ještě za odměnu získat skleničku s pohádkovým motivem zkrátka považují lidé za dobrý nápad. Od dubna 2020 celou trasu prošlo více než 2000 lidí a ohlasy jsou skvělé, “ vysvětluje JUDr. Petr Lachnit.

Anketa

Je třeba v Česku víc zdanit nejbohatší?

82%
14%
hlasovalo: 7397 lidí

Vzhledem k mimořádnému úspěchu „Výletu s tajenkou - Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín " pak Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 připravilo pro letošní rok zcela nový Výlet s tajenkou „Kolem skrytých zahrad a vodopádů k Hladové zdi až na Petřínskou rozhlednu", který vás zavede do dalších půvabných míst Prahy 5.

Nový výlet vás zavede na asi nejznámější kopec v Praze - na Petřín. Ale nepovedeme vás klasickou cestou přes Újezd, ale tajně zadem, kudy to zná jen málo Pražáků.

Provedeme vás krásnou zahradou kolem úchvatného paláce až k neobvyklému kostelíku sv. Michala nahoru k Růžovému sadu, k známé Petřínské rozhledně. Budete vyplňovat doplňovačku, a pokud se vám podaří vyluštit tajenku, můžete si za odměnu vyzvednout skleničku s pohádkovým motivem v Informačním centru Praha 5, Štefánikova 249/30, Praha 5 (otevírací doba: pondělí a středa 8:00–18:00, úterý a čtvrtek 8:00–15:30, pátek 8:00-14:00).

Petřínský výlet není kromě jednoho stoupání nijak terénově náročný, většina cesty vede po asfaltkách, v druhé části vás povede prošlapaná pěšina. Ať se vám tedy výlet líbí.

Originální mapu s vyznačenou trasou, doplňovačku, praktické informace včetně odkazu na jízdní řady naleznete k stažení na webu, Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (ZDE) nebo na stránkách společnosti Velká dobrodružství (ZDE). Trasu lze jít, kdykoliv budete chtít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…