Praha 5: Výstava „Od nemocničního pavilonu ke komunitnímu centru“

13.09.2013 10:20

JUDr. Petr Lachnit, zástupce starosty MČ Praha 5, zahájí 14. září výstavu „Od nemocničního pavilonu ke komunitnímu centru“ v Komunitním centru Prádelna. Výstava pojednává o minulosti i současnosti budovy komunitního centra Prádelna v Holečkově ulici na pražském Smíchově. Výstava bude otevřena veřejnosti 14. a 15. září 2013 od 10 do 18 hodin.

Praha 5: Výstava „Od nemocničního pavilonu ke komunitnímu centru“
Foto: praha5.cz
Popisek: Komunitní centrum Prádelna Prahy 5

Výstava seznámí návštěvníky s proměnami této historické budovy a především její funkce a využitím od doby jejího vzniku v roce 1889 až do přítomnosti.

Zajímavou spojnicí je fakt, že od samého počátku sloužila veřejnosti a především obyvatelům blízkého okolí. Na počátku tvořila součást nově zakládaných malých nemocnic v tomto případě tzv. Pavilonu chorob infekčních, později představovala hospodářské a technické zázemí, součást mateřské školy až nyní slouží jako komunitní centrum – multifunkční komunikační prostor pro nejširší veřejnost s širokou nabídkou sociálně aktivizačních služeb pro seniory, volnočasových aktivit pro děti a mládež i pestrého kulturního programu pro nejširší veřejnost včetně provozu Galerie Prádelna. Již více než 120 let tedy zůstává hlavní funkcí tohoto historického objektu veřejně prospěšná služba obyvatelům Smíchova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha5.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…