Praha 5: Zakončení letních vzdělávacích kurzů pro seniory

18.06.2018 8:36

„Slavnostní zakončení letního semestru vzdělávacích kurzů pro seniory a předání diplomů úspěšným absolventům patří již několik let k tradičním společenským akcím Komunitního centra Prádelna v Holečkově ulici. Netýká se však pouze 'studentů', neboť součástí odpoledne bývá představení nabídky aktivit o letních měsících a také kulturní program. Nejinak tomu bude i letos,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit a pokračuje.

Praha 5: Zakončení letních vzdělávacích kurzů pro seniory
Foto: Praha 5
Popisek: Radní Petr Lachnit při slavnostním zakončení vzdělávacích kurzů pro seniory

Ve středu 20. června 2018 od 14 hodin nejprve obdrží návštěvníci Kurzů práce s PC a digitální technikou certifikát o absolvování. Druhým bodem setkání bude představení prázdninového programu komunitního centra „Léto s KC Prádelna 2018“, v jehož rámci budou pro seniory jako každoročně fungovat letní iKavárna, herna stolního tenisu a hřiště na pétanque, uskuteční se letní jazykové kurzy, výtvarné workshopy. Chybět nebudou ani oblíbené celodenní poznávací výlety mimo Prahu nebo kulturní a společenské události, jako setkání s umělci, zajímavé exkurze apod. Součástí středečního setkání bude i občerstvení od partnera komunitního centra, Pivovarů Staropramen, s. r. o., který přichystá ochutnávku letních nápojů. Zároveň si mohou všichni návštěvníci prohlédnout výstavu koláží „Hudební inspirace“, vytvořených klasickou technikou, jejichž autor Pavel Dosoudil patří k etablovaným výtvarníkům a fotografům.

Pomyslný vrchol slavnostního odpoledne představuje hudebně divadelní představení divadla Verva, které začne v 15 hodin. Zhruba třicetiminutový pořad se jmenuje Když si povídají paní o lásce a milování a jedná se o francouzskou galantní a rozvernou poezii ze 16. století, která je doplněna hezkými písněmi. Jelikož se jedná o součást celého slavnostního odpoledne, je vstup zcela zdarma.

„Slavnostní předávání 'vysvědčení' absolventům kurzů, spojené s představením letního programu Komunitního centra Prádelna a kulturním programem, vždy oplývá skvělou atmosférou a bývá pro mne opětovným potvrzením významu našeho komunitního centra. Zároveň nabízí příležitost k podnětnému setkání s aktivními seniory naší městské části. Proto se velmi rád této akce zúčastním i letos a těším se na úspěšné 'studenty', divadelní vystoupení i všechny ostatní návštěvníky,“ říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, který patří k pravidelným účastníkům nejen této akce v komunitním centru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …