Praha 5 bude pokračovat v úspěšném „Antigraffiti“ programu. V roce 2021 na něj uvolní 4 miliony korun

23.03.2021 7:35

Už čtvrtým rokem realizuje MČ Praha 5 program, který byl při svém startu v roce 2017 primárně zaměřený na odstraňování nelegálního graffiti. Postupem času začala městská část budovy ve svém majetku ošetřovat i ochranným nátěrem. A úspěšný postup chce dále rozvíjet.

Praha 5 bude pokračovat v úspěšném „Antigraffiti“ programu. V roce 2021 na něj uvolní 4 miliony korun
Foto: MČ Praha 5
Popisek: Radnice Prahy 5

„Spreje na graffiti něco stojí a skutečnost, že z ochranných nátěrů budov lze kresby poměrně snadno smýt citelně snižuje životnost graffiti. Autoři si dokáží spočítat, že se jim to zkrátka nevyplatí a nechávají takto ošetřené budovy na pokoji. Proto chceme tuto možnost nabídnout i soukromým vlastníkům nemovitostí,“ vysvětluje místostarosta pro kulturu a obnovu památek MČ Praha 5Lukáš Herold.

Do programu se od roku 2019 mohou hlásit i objekty ve vlastnictví fyzických i právnických osob na území městské části Praha 5. Základní podmínkou zařazení do „programu“ je přihlášení písemnou formou, vyplněním přihlášky a před přijetím do programu zajistit opravu fasády domu, případně odstranění graffiti, do výše cca 3 m na části objektu viditelného a přístupného z veřejného prostoru či snadno dostupných míst. Tuto možnost doposud využilo 49 soukromých majitelů nemovitostí a městská část ošetření domů vynaložila od roku 2017 přibližně 11 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…