Praha 5 chystá návrat oblíbených farmářských trhů. První by se mohly konat už začátkem května

31.03.2021 18:55

Farmářské a tradiční trhy se sortimentem „ekologické zemědělské výpěsty“ by mohly Anděl oživit už první květnový pátek. Plány ale může samozřejmě ovlivnit pandemická situace.

Praha 5 chystá návrat oblíbených farmářských trhů. První by se mohly konat už začátkem května
Foto: Praha 5
Popisek: MČ Praha 5 - radnice

Loňský rok celkově pořádání trhů kvůli protiepidemickým opatřením nepřál. I tak si farmářské trhy Anděl získaly velmi rychle pozornost a oblibu nejen občanů Prahy 5. Rada městské části se proto rozhodla jejich pořádání obnovit, pokud s ohledem na vývoj onemocnění Covid-19 bude možné.

„Věříme, že se to podaří a pěší zóna Anděl opět farmářské trhy přivítá. Reakce občanů na provoz trhů i na nabízený sortiment byla velmi pozitivní a uděláme v rámci možností vše, aby se tradiční páteční trhy obnovily,“ říká místostarosta Prahy Lubomír Brož.

První farmářské trhy jsou naplánované na 7. května a měly se opakovat každý pátek až do začátku listopadu. Od 24. listopadu až do Štědrého dne by pak tradiční farmářské a ekologické zboží měl nahradit sortiment Vánočních trhů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…