Praha 5 podpoří žádost provozovatele zimního stadionu Nikolajka o dotace

21.12.2016 19:01

Rada MČ Praha 5 schválila podporu žádosti provozovatele zimního stadionu Nikolajka, a. s. NIKO Praha, k získání dotace v programu „Podpora energeticky náročných sportovišť – zimní stadiony a plavecké bazény“ a „Modernizace a rekonstrukce sportovišť“.

Praha 5 podpoří žádost provozovatele zimního stadionu Nikolajka o dotace
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 5

O poskytnutí dotace na rok 2017 požádá provozovatel stadionu hl. m. Prahu v rámci podpory sportu a tělovýchovy. „Zimní stadion nespadá do působení radnice, ale můžeme jeho činnost a záměry podpořit, což samozřejmě a rádi učiníme. Nikolajka má na našem území jasné místo,“ říká starosta Radek Klíma (TOP 09). První z grantů by částečně pokryl náklady na dodávku elektrické energie, plynu a vodného stočného, v druhém případě by byla pokryta většina nákladů na případnou potřebnou rekonstrukci strojovny, která používá kompresory z roku 1959. „Provoz Nikolajky je potřeba udržet a bude jen dobře, pokud se s tolik potřebnou rekonstrukcí začne. A kde jinde, než u strojovny, resp. srdce stadionu,“ dodává zástupce starosty Lukáš Herold (ODS), v jehož kompetenci je oblast sportu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…