Praha 5 představuje program Léta s Komunitním centrem Prádelna

10.06.2017 9:28

Ve středu 14. června 2017 se od 14.00 hod. v Komunitním centru Prádelna v Holečkově ulici uskuteční již tradiční slavnostní zakončení vzdělávacích kurzů pro seniory. Absolventi Kurzů práce s PC a digitální technikou obdrží certifikát o absolvování a mohou si rezervovat místo v pokračovacím kurzu v dalším „školním roce 2017/18“.

Praha 5 představuje program Léta s Komunitním centrem Prádelna
Foto: praha5.cz
Popisek: Komunitní centrum Prádelna Prahy 5

To však bude pouze část pestrého odpoledního programu, který je věnován nejen těmto „studentům“, nýbrž všem seniorům z Prahy 5. Nejdůležitějším bodem bude představení nabídky aktivit o prázdninových měsících - „Léto s Komunitním centrem Prádelna 2017“. Pro seniory bude jako každoročně fungovat letní iKavárna, herna stolního tenisu a hřiště na pétanque, uskuteční se letní jazykové kurzy, výtvarné workshopy a chybět nebudou ani oblíbené celodenní poznávací výlety mimo Prahu nebo kulturní a společenské události jako setkání s umělci či návštěvy jejich ateliérů apod.

To však stále ještě není všechno. Partner Komunitního centra Prádelna, Pivovary Staropramen s.r.o., pro seniory přichystá prezentaci letních nápojů a jejich ochutnávku. Dalším bodem bude představení projektu „Sousedé Plus“ v němž se vytvářejí tzv. komunitní spolky/kluby, prostřednictvím kterých se jejich členové vzájemně podporují a pomáhají si. Program je zacílen na zvýšení kvality zivota ve stáří, nabízí pomoc proti osamělosti a přináší šanci seniorům nebýt závislými, ale mít přátelskou podporu, najít partnery pro sdílení, což koresponduje s filozofií činnosti Komunitního centra Prádelna. Dále nebude samozřejmě chybět ani malé občerstvení a hudební vystoupení. Konkrétní účinkující má však být překvapením.

„Letní program Komunitního centra Prádelna má již několikaletou tradici a patří mezi seniory k vyhledávaným aktivitám během letních měsíců. Jeho představení spojené s kulturním programem a předáním „vysvědčení“ absolventům kurzů vždy oplývá skvělou atmosférou a bývá pro mne opětovným potvrzením významu našeho komunitního centra pro seniory z Prahy 5. Proto se velmi rád této akce zúčastním i letos a těším se na úspěšné „studenty“ i všechny ostatní účastníky.“ říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, který tuto slavnostní akci zaštítil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…