Praha 6: Díky Letišti Praha můžeme rozdávat dezinfekci v lahvičkách

06.05.2020 9:15

Další příklad sousedské spolupráce předvedlo Letiště Praha a městská část Praha 6. Tentokrát pomohlo letiště městské části vyřešit problém s nedostatkem lahviček na dezinfekci.

Praha 6: Díky Letišti Praha můžeme rozdávat dezinfekci v lahvičkách
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

Ta se teď, v době uvolňování a tudíž i zvýšené potřeby hygienických pravidel i díky štědrým partnerům letiště, dostane nejen do zdravotnických zařízení, ale i k občanům Prahy 6. Dezinfekci pro občany MČ Praha 6 bude radnice MČ Praha 6 rozdávat ve středu 6. 5. 2020 od 14:00 na Vítězném náměstí (v místě farmářských trhů).

„V krizovém štábu jsme se octli v situaci, kdy jsme měli konečně dostatek dezinfekce pro občany, ale neměli jsme ji v čem distribuovat. Oslovili jsme proto Letiště Praha, které nám v minulosti už mnohokrát pomohlo. Například nám během nouzového stavu poskytlo desítky dobrovolníků,“ popisuje vedoucí oddělení krizového řízení a bezpečnosti Monika Sára Lindová.

Letiště Praha, prostřednictvím svého partnera, společnosti Coca-Cola HBC Česko-Slovensko, dodalo čtyři tisíce prázdných plastových lahviček, které Praha 6 naplní dezinfekcí a rozdá občanům. Další partner Letiště Praha, společnost Very Goodies, divize společnosti Karlovarské minerální vody, poskytla necelých dva tisíce plných půllitrových lahví s pitnou vodou Aquila, které zajistí pitný režim v době nouzového stavu nejen pro krizový štáb, ale i pro zdravotnická zařízení v Praze 6. I tyto lahve využije MČ Praha 6 po očištění a řádném označení pro distribuci dezinfekce.

„Jsme vděční za každou formu podpory a já děkuji Letišti Praha za skvěle fungující dlouhodobou spolupráci. Nesmírně si ji vážíme,“ dodává radní Eva Smutná, která od zástupce společnosti Very Goodies pana Ing. Luďka Vaňka, zástupce firmy Coca-Cola HBC Česko-Slovensko pana Jana Kašpara a spolu se zástupci Letiště Praha převzala darovanou pomoc.

„Jsme velice rádi, že jsme mohli v této nelehké době podpořit naše sousedy v městské části Praha 6. Tímto bychom také rádi poděkovali oběma společnostem, Coca-Cola HBC Česko a Slovensko a Karlovarským minerálním vodám, za spolupráci a neocenitelnou pomoc,“ říká Roman Pacvoň, tiskový mluvčí Letiště Praha.

Dobrovolníci z Letiště Praha se během nouzového stavu zapojili do pomoci seniorům a pomohli tak MČ Praha 6 zajistit, aby se k potřebným dostaly nejen roušky a dezinfekce, ale i nákupy a obědy. „Letišti Praha i jeho partnerům opravdu srdečně děkuji za pomoc. Ať už s odbavováním zásilek zdravotních a ochranných pomůcek, s pomocí s rozvážením obědů pro seniory nebo distribucí dezinfekce. Jsem moc rád, že Praha 6 má tak dobrého souseda, který v době krize opravdu pomáhá,“ dodává starosta Ondřej Kolář.

Další podrobnosti o distribuci dezinfekce občanům MČ Praha 6 najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…