Praha 6: Opel Cyklo Handy Maraton 2015 zná své vítěze

04.08.2015 14:49

Už od pátečních ranních hodin se na pražskou Ladronku začínali sjíždět ti nejrychlejší, kteří do cíle Opel Handy Cyklo Maratonu, který se letos nesl v duchu hesla Jedeme v tom všichni, dorazili jako ti první.

Praha 6: Opel Cyklo Handy Maraton 2015 zná své vítěze
Foto: Praha 6: Opel-Cyklo-Handy 2015
Popisek: Praha 6: Opel-Cyklo-Handy 2015

Kromě několika technických problémů a lapálií se na cestě dlouhé  2 222 kilometrů napříč Českem a Slovenskem nikomu nic nestalo, i počasí k závodníkům bylo letos milostivé. V sobotu 1. 8. 2015 pak na Ladronce odstartoval závěrečný happening a předávání cen čtyř a osmičlenným soutěžícím cyklotýmům zdravých i hendikepovaných.

Největší letní akce, kterou pořádala městská část Praha 6, proběhla za účasti starosty městské části Praha 6 pana Ondřeje Koláře, radního pro sport a volný čas pana Romana Mejstříka – v rolích hostitelů, a pozvaných významných osobností: pražské primátorky paní Adriany Krnáčové a její první náměstkyně Evy Kislingerové i sponzorů a partnerů. Ti na hlavním pódiu totiž slavnostně korunovali ty, kteří si dojeli pro zlato, stříbro nebo bronz. Městská část Praha 6 připravila na tuto akci bohatý doprovodný program: na hlavní scéně to byl koncert skupiny The Cell, vystoupení slovenského rappera Bekima; na vedlejším pódiu pak např. vystoupení profesionálního BMX jezdce Dominika Nekolného nebo krasojízda Káti Janáčkové a Štěpánky Řasové. Celý happening vyvrcholil ve 20 hodin vystoupením skupiny Mangdrage.
Závodní tým radnice Prahy 6 a nadačního fondu Šestý smysl dojel s časem 93 hodin a 6 minut na 23. místě.

Duchovním otcem celé akce je hendikepovaný sportovec Heřman Volf (Cesta za snem). Cyklotým Prahy 6 a Nadační fond Šestý smysl podpořil zlatý paralympionik David Drahonínský a legenda české paracyklistiky Josef Lachman. Komponovaným odpolednem na pražské Ladronce provázel moderátor ČT 4 sport Michal Dusík.
Celý průběh soutěže bylo navíc možno sledovat v podstatě on-line zde.

Výsledky

osmičlenné týmy
1. místo – Desafio – 75 hodin 45 minut
2. místo – AZ Pokorný – 77 hodin 9 minut
3. místo – RAAM 2014 pro školu Svítání 78 hodin 33 minut

čtyřčlenné týmy
1. místo – Aegon K4 – 101 hodin 51 minut
2. místo – Heř-Man – 107 hodin 55 minut
3. místo – Bronec Píchlej řetěz – 108 hodin  12 minut
Gratulujeme nejen vítězům, ale i těm, kteří se letošního Opel Cyklo Handy Maratonu zúčastnili. Vyhráli totiž všichni, kteří se nebáli „Jet v tom s námi!“
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…