Praha 6: Už 180 podepsaných smluv do historicky první e-Aukce

20.03.2013 17:17

V Praze 6 je podepsáno do e-Aukce na nákup elektřiny a plynu už 180 smluv. Zájemců jsou stovky. Přihláška, její zpracování i účast v e-Aukci je pro občany Prahy 6 zdarma. Lidé se mohou hlásit ještě v pondělí 25. března a v úterý 26. března ve Skleněném paláci na náměstí Svobody v Praze 6. Historicky první e-Aukce Prahy 6 pro občany se uskuteční 30. dubna 2013.

Praha 6: Už 180 podepsaných smluv do historicky první e-Aukce
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

„Zájem lidí o levnější energie je ze stovek dotazů a podepsaných smluv zcela jasný. Očekáváme, že na příští týden přijdou další stovky zájemců. Čím více domácností se totiž do e-Aukce přihlásí, tím vyšší je pravděpodobnost dosažení nižší ceny. Do e-Aukce se můžou hlásit opravdu všechny šestkové domácnosti, kterých je odhadem 44 tisíc. Zejména senioři mohou tímto způsobem výrazně snížit své náklady na energie a ušetřit,“ řekl místostarosta Prahy 6 Petr Ayeboua.

Hlásit se lidé můžou ještě v pondělí 25. března a v úterý 26. března vždy od 10 do 18 hodin ve Skleněném paláci, náměstí Svobody 1, Praha 6. Veškeré informace k této e-Aukci najdou také na www.praha6.cz, www.senior6.cz

Městská část Praha 6 zahájila pro své občany historicky první e-Aukci na dodávky elektrické energie a zemního plynu na začátku března. Jako první pražská městská část nabídne prostřednictvím organizátora aukce eCENTRE možnost odebírat elektřinu a plyn za výhodné ceny. Přihláška, její zpracování i účast v e-Aukci je pro občany Prahy 6 zdarma.

Sedm kroků k úsporám

„Městská část ve svých objektech jen vloni za elektřinu ušetřila díky aukci přes 1,3 milionu korun. Chceme dát tuto šanci i našim občanům, a proto přicházíme s touto nabídkou. Přihlásit se může kterákoliv domácnost. Městská část Praha 6 pro své občany zajišťuje příležitost přihlásit se do e-Aukce a snížit své náklady na elektrickou energii a zemní plyn. Za přihlášku, její zpracování i samotnou účast v e-Aukci nebudou lidé hradit žádné poplatky,“ řekl místostarosta Prahy 6 Petr Ayeboua.

Organizátor zajistí občanům po e-Aukci podpis smlouvy s vítězným dodavatelem a její předání. Ten na základě zplnomocnění od občanů (součást smlouvy s vítězným dodavatelem) zajistí výpověď u stávajícího dodavatele. Vítězný dodavatel poté zahajuje dodávku elektřiny; zemního plynu.

Městská část Praha 6 je počtem obyvatel čtvrtá nejlidnatější část v metropoli. Čím více domácností se do e-Aukce přihlásí, tím vyšší je pravděpodobnost dosažení nižší ceny. „Očekáváme, že zájem bude obrovský, do e-Aukce se totiž můžou hlásit opravdu všechny šestkové domácnosti, kterých je odhadem 44 tisíc. Zejména senioři mohou tímto způsobem výrazně snížit své náklady na energie a ušetřit,“ řekl Ayeboua.

Časový harmonogram:

11. 3. – 26. 3. 2013        odevzdávejte, prosím, své podklady na kontaktním místě
do 5. 4. 2013                bude definitivně uzavřeno první kolo sběru dat podkladů od domácností
30. 4. 2013                uskuteční se 1. e-Aukce na dodavatele elektrické energie a zemního plynu
od 15. 5. 2013         budou na kontaktním místě připraveny k podpisu smlouvy s vítězným dodavatelem

Jak se do e-Aukce přihlásíte:

1.        ve Skleněném paláci – nám. Svobody 1, Praha 6 vždy každé pondělí a úterý od 10 do 18 hodin podepíšete smlouvu s organizátorem e-Aukce – společnosti eCENTRE a předáte potřebné podklady (kopie stávající smlouvy + kopie vyúčtování)

2.        Organizátor sesbírá podklady od všech domácností

3.        Organizátor sdruží poptávku do e-Aukční síně

4.        Organizátor osloví široké portfolio dodavatelů a vyzve je k účasti v e-Aukci

5.        V internetové aukci soutěží dodavatelé o nejnižší cenu

6.        Organizátor služby porovná vaše dosavadní ceny s cenou vzešlou z e-Aukce

7.        Je-li cena z e-Aukce nižší, než stávající cena, eCENTRE zajistí podpis smlouvy mezi vámi a vítězným dodavatelem. Je tam zajištěň 100% administrativní servis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha6.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…