Praha 7: Devadesátiletí studenti oslaví narozeniny. Popřejí jim umělci

02.01.2018 10:48

V pondělí 15. ledna se v 10 hod v kulturním zařízení Domovina (Na Maninách 1525/32a, Praha 7 – Holešovice) uskuteční oslava narozenin nejstarších studentů Centra celoživotního vzdělávání. V současném semestru studuje sedmnáct osob starších 90 let.

Praha 7: Devadesátiletí studenti oslaví narozeniny. Popřejí jim umělci
Foto: Praha 7
Popisek: Praha 7

„Čtyři z oslavenců studují v mých vzdělávacích programech od roku 1987,“ prozrazuje trenérka paměti Danuše Steinová. Narozeniny ve společném kruhu oslaví:

Helena Pechlátová (1922)
Maxmilián Šperling (1924)
Vlasta Heroldová (1925)
Soňa Rybičková (1925)
Jaroslava Hylmarová (1926)
Vlasta Kleinertová (1927)

Pogratulovat jim přijdou a zároveň vzpomínat na začátky University volného času, která oslavuje 25. narozeniny (zahájena byla 21.1.1993) profesorka Jarmila Gabrielová, docentka Eva Kuťáková, doktor Zdeněk Kuťák, docent Martin Šolc a někteří z těch mladších, kteří v Centru celoživotního vzdělávání přednáší v současné době.

Ke gratulantům se přidají také umělci, kteří opakovaně vystupovali v Klubu aktivního stáří. Tento klub také slaví, a to 34. narozeniny. „První pořad se konal 30. 1. 1984, vzpomínku budeme věnovat i jeho dlouholetému moderátorovi Janu Pixovi. Mezi gratulanty bude jeho syn Jan Pixa, Josef Zíma, Jitka Vrbová, Josef Laufer, Zdenka Lorencová, Karel Bláha, houslový virtuóz Alexander Shonert i herečka Zdenka Procházková (1925), vyjmenovává Steinová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…