Praha 8: Budoucnost palmoveckého kopce

17.09.2018 18:18

Lokalita palmoveckého kopce, známá také jako U Libeňského plynojemu, se může dále rozvinout a stát se tak plnohodnotnou součástí Libně.

Praha 8: Budoucnost palmoveckého kopce
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„V nedávné době proběhla částečná revitalizace palmoveckého kopce. Lokalita je ale mnohem rozlehlejší a zaslouží si další zásahy. Proto jsme si nechali vypracovat koncepční studii pod názvem ,Palmovecký kopec: urbanistická vize lokality´, kterou pro nás vypracovala společnost UNIT architekti s.r.o," říká Petr Vilgus místostarosta MČ Praha 8.

„Studie nabízí analýzu současného stavu a několik variant dalšího rozvoje. Z této lokality se tak může stát hojně navštěvované místo s nezaměnitelným výhledem, sportovním zázemím a místem pro odpočinek třeba se šálkem dobré kávy,“ dodává Vilgus. Studie byla v září letošního roku schválena Radou MČ Praha 8. Dalšími kroky bude jednání s majiteli pozemků; většina pozemků je vlastněna Výzkumným a zkušebním leteckým ústavem pro aerodynamické testování, Českými drahami a Dopravním podnikem hl. města Prahy.

Území není prostupné ani celistvě řešené

Kdysi holý palmovecký kopec, na kterém se tyčila impozantní koule plynojemu, je dnes rozdělen mezi několik areálů. Území kopce není prostupné ani celistvě řešené. Díky tomu se do lokality v dnešní době stahují nežádoucí sociální problémy.

Palmovecký kopec je návrším podobným Vítkovu či Parukářce. Doufáme, že se brzy dočkáme dalšího příjemného místa pro odpočinek v Praze.

Více o proměně Palmovky ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …