Praha 8: Nové odběrové místo a nová expozice ve virtuální galerii

01.11.2020 11:47

Nové odběrové místo na testování COVID-19 začne fungovat na parkovišti u Poliklinka Mazurská (ul. Mazurská 484/2, Praha 8) už od pondělí 2. listopadu. Odběry zajišťuje společnost Aeskulab.

Praha 8: Nové odběrové místo a nová expozice ve virtuální galerii
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Radní Prahy 8 schválili před dvěma týdny usnesení, kterým mohli uzavřít smlouvu o výpůjčce vhodného pozemku (konkr. parkoviště) mezi městskou částí Praha 8 a hl.m. Prahou, zastoupeným TSK. Následně mohlo dojít k uzavření smlouvy o nájmu tohoto vypůjčeného pozemku se společností Aeskulab k.s. za účelem umístění odběrového místa pro testování koronaviru. Odběrové místo u Polikliniky Mazurská bude dle smlouvy do 31.1.2021.

„Jedná se o další krok, jak přiblížit možnost testování občanům. Protestovanost občanů považujeme za základní preventivní opatření, abychom se mohli účinněji bránit dalšímu šíření nemoci COVID-19. Současné kapacity, kde se mohou lidé nechat otestovat, nejsou dostatečné, proto jsme přistoupili ke zřízení tohoto místa,“ vysvětlil vznik odběrového místa zastupitel Prahy 8 a hlavního města Prahy Radomír Nepil. „Místo jsme zvolili tak, aby nezasahovalo do provozu polikliniky a testovaní nebyli v přímé cestě s návštěvníky polikliniky. Druhé místo řešíme na parkovišti bazénu Šutka,“ doplnil radní Prahy 8 Tomáš Slabihoudek.

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí

Provozní doba odběrového místa Mazurská:
PO - ČT 8:15 – 11:00 / 12:00 – 15:00

Seznam odběrových míst v Praze najdete ZDE.

Nová expozice ve virtuální galerii Prahy 8

Bohužel v Grabově vile v Praze 8 letošní, již šestnáctý ročník výstavy „Salon výtvarníků“ navštívit nelze. Radnice Prahy 8 proto připravila virtuální verzi této výstavy a všech 231 exponátů si každý může prohlédnout ve virtuální galerii Prahy 8 (ZDE) a alespoň touto cestou se tak na chvíli přesunout do světa umění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…