Praha 8: Požadavky na změny v příměstských linkách PID

30.03.2016 16:12

Městská část Praha 8 se snaží prosadit, aby autobusová linka PID číslo 349 neprojížděla silně dopravně zatíženou Ďáblickou ulicí. Místo ní by mohla v úseku Třebenická – Skládka Ďáblice využívat dálnici D8.

Praha 8: Požadavky na změny v příměstských linkách PID
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Cílem je zajistit, aby autobusové spoje této příměstské linky nezatěžovaly zplodinami a hlukem občany žijící u Ďáblické ulice a aby se zlepšila průjezdnost této silně zatížené a frekventované komunikace. Vyšlo by se tak vstříc požadavkům některých občanů Ďáblic, kteří požadují snížení počtu příměstských autobusových linek projíždějících Ďáblicemi.

MČ Praha 8 také plně podporuje požadavek Městské části Praha – Ďáblice a místních občanů na obnovení zastávky Ďáblický hřbitov pro příměstské autobusové linky číslo 348 a 369. Zajistí se tak lepší dopravní obslužnost pro místní obyvatele. „Prosazujeme odklon autobusové linky číslo 349 z Ďáblické ulice, protože víme, že tato komunikace je silně přetížená. Tato linka by mohla využívat v úseku Třebenická – Skládka Ďáblice dálnici D8, protože by tak nezatěžovala obydlená území Ďáblic. Tato změna trasy linky by vedla jen k malému nárůstu počtu kilometrů, které musí autobusy ujet. Podporujeme také znovuobnovení zastávky Ďáblický hřbitov pro příměstské autobusové linky číslo 348 a 369, aby se vyšlo vstříc požadavku místních občanů na lepší dopravní obslužnost této lokality,“ uvedl radní pro dopravu Prahy 8 Karel Šašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…