Praha 8: První školní den zasedlo do lavic celkem 1150 prvňáčků

03.09.2022 9:41 | Tisková zpráva

V Praze 8 se zhruba 8700 žáků vrátilo do všech patnácti základních škol zřizovaných městskou částí. Svůj první školní den v lavicích zažilo 1150 prvňáčků.

Praha 8: První školní den zasedlo do lavic celkem 1150 prvňáčků
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Tradiční vítání prvňáčků absolvoval i starosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS) na základní škole Bohumila Hrabala v Libni. Volba této školy na dnešní den byla logická. Starosta Gros zde prvňáčky navštívil nejen jako představitel městské části, ale též jako otec. V lavicích zde totiž svůj první školní den zažila i jeho dcera Cecílie.

Starosta popřál ředitelce, aby pod jejím vedením škola dobře fungovala a aby do školy rády chodily nejen děti, ale i pedagogický sbor. Především pak popřál všem dětem, aby tento školní rok byl pro ně úspěšný, ničím nenarušovaný, aby se nejen dozvěděly mnoho nových věcí, ale našly i nové kamarády. A také, aby byly zdravé a opatrné ve škole i mimo školu.

„Nastává opět září, děti se zase s radostí vrací do školních lavic. Jim i vám, jejich rodičům, přeji hladký začátek školního roku. Dětem laskavé paní učitelky a pány učitele, rodičům pak to, aby jejich ratolesti dobře prospívaly a měly z nově nabytých vědomostí radost. A pokud se ve škole nebude dařit úplně na jedničku, buďte ke svým dětem vstřícní a chápaví,“ dodal starosta Gros.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…