Praha 8: První školní den zasedlo do lavic celkem 1150 prvňáčků

03.09.2022 9:41 | Tisková zpráva

V Praze 8 se zhruba 8700 žáků vrátilo do všech patnácti základních škol zřizovaných městskou částí. Svůj první školní den v lavicích zažilo 1150 prvňáčků.

Praha 8: První školní den zasedlo do lavic celkem 1150 prvňáčků
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Tradiční vítání prvňáčků absolvoval i starosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS) na základní škole Bohumila Hrabala v Libni. Volba této školy na dnešní den byla logická. Starosta Gros zde prvňáčky navštívil nejen jako představitel městské části, ale též jako otec. V lavicích zde totiž svůj první školní den zažila i jeho dcera Cecílie.

Starosta popřál ředitelce, aby pod jejím vedením škola dobře fungovala a aby do školy rády chodily nejen děti, ale i pedagogický sbor. Především pak popřál všem dětem, aby tento školní rok byl pro ně úspěšný, ničím nenarušovaný, aby se nejen dozvěděly mnoho nových věcí, ale našly i nové kamarády. A také, aby byly zdravé a opatrné ve škole i mimo školu.

„Nastává opět září, děti se zase s radostí vrací do školních lavic. Jim i vám, jejich rodičům, přeji hladký začátek školního roku. Dětem laskavé paní učitelky a pány učitele, rodičům pak to, aby jejich ratolesti dobře prospívaly a měly z nově nabytých vědomostí radost. A pokud se ve škole nebude dařit úplně na jedničku, buďte ke svým dětem vstřícní a chápaví,“ dodal starosta Gros.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…