Praha 8: Starosta Petrus ocenil úplně poprvé pečovatele v přímé péči

14.09.2018 10:01

Ve středu 12. září 2018 zorganizovala MČ Praha 8 Veletrh poskytovatelů sociálních služeb v KD Krakov.

Praha 8: Starosta Petrus ocenil úplně poprvé pečovatele v přímé péči
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Cílem akce bylo jako obvykle poskytnout návštěvníkům náhled na organizace, které v Praze 8 působí, a seznámit je se službami, které jim jsou prostřednictvím těchto organizací nabízeny. Po zahájení Veletrhu starosta Roman Petrus (ČSSD) zcela poprvé ocenil pečovatele v přímé péči působící v osmé městské části.

Celkem 11 žen a jeden muž převzali z rukou starosty Petruse ocenění za jejich službu veřejnosti. „Dnes jsme pečovatelkám, ošetřovatelkám a osobním asistentům předali pamětní medaili městské části Praha 8 za práci, kterou vykonávají srdcem navzdory tomu, jak je náročná a zodpovědná. Patří jim za to veliký dík,“ říká starosta Prahy 8 Roman Petrus a dodává: „Doufám, že se toto ocenění stane na Osmičce stejně tradičním, jako je samotný Veletrh.“

Na Veletrhu prezentovalo svou činnost 34 organizací, které poskytují jak registrované sociální služby, tak služby následné pro různé cílové skupiny (pro seniory, osoby se zavilostí, se zdravotním postižením, bez domova atd.). „V neposlední řadě jsme tuto příležitost využili k prezentaci naší příspěvkové organizace Sociálních a ošetřovatelských služeb Praha 8. Zájemce jsme seznámili například s úspěšným projektem Hodinový vnuk nebo Křížovkářská liga,“ uvádí Petrus.

O slavnostní atmosféru akce se postaral dětský pěvecký sbor Piánko pod vedením Mgr. Marcely Bílé z MŠ a ZŠ Lyčkovo náměstí. V rámci doprovodného programu si děti i dospělí mohli zahrát stolní fotbálek (i v lidské velikosti).

Návštěvníci měli možnost změřit si paměť, vyzkoušet si alkobrýle a drogobrýle nebo se vyfotit v projektu „Nahlavu“. Někteří využili možnost zakoupení výrobků chráněných dílen, jako třeba šperků, keramiky či hraček a možnost ochutnat čerstvě vyrobenou kávu Centra Martin o.p.s.

MČ Praha 8 ku příležitosti akce aktualizovala Katalog poskytovatelů sociálních a návazných, který byl volně k odebrání. Je také dostupný online na webu MČ zde.

Souběžně s veletrhem proběhl také program primární prevence bezpečnosti silničního provozu pro 1 200 žáků 9. tříd ZŠ a studentů středních škol a učilišť s názvem The Action New Generation, jehož garantem se stal rovněž starosta Petrus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…