Praha 8: Uzavírky, kontejnery, kulturní akce

17.07.2012 18:35

Prostřednictvím SMS budete o všem vědět.

Praha 8: Uzavírky, kontejnery, kulturní akce
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Radnice Prahy 8 na začátku července spustila projekt SMS Infokanál. Ten bude obyvatele osmého obvodu, jež se ke službě přihlásí, pravidelně informovat o aktuálním dění na území Prahy 8 a tématech, která se týkají jejich okolí. SMS Infokanál tak v oblasti zpravodajství doplňuje stávající měsíčník Osmička a internetové stránky.

„Tato bezplatná služba bude obyvatelům osmé městské části poskytovat cenné informace o jejich okolí bez zdlouhavého vyhledávání. Dobře posloužit by měla také našim seniorům, kteří často nemají osobní počítač s připojením k internetu, a tak ocení praktické a aktuální informace, které budou na svůj mobilní telefon dostávat,“ přiblížil výhody nové služby starosta Prahy 8  Jiří Janků.

 Jaké informace služba poskytuje?

Aby se zabránilo plnění mobilních telefonů obyvatel přebytečnými zprávami, které se jich netýkají, probíhá současně při registraci jejich rozčleňování podle lokalit a ulic. Zároveň si odběratelé mohou zvolit, která témata jim budou zasílána. Ta jsou v současnosti tři: kompletní servis, praktické informace a volný čas. Kromě běžného zpravodajství lze SMS Infokanál použít také pro komunikaci s obyvateli a jejich informování v krizových situacích.

Kompletní servis (označený T1) sdružuje obě následující témata, tedy praktické informace (T2) a volný čas (T3).

Odběratel Praktických informací bude v předstihu upozorňován na blížící se blokové čištění ulic v jeho okolí, přistavení velkoobjemového kontejneru, dopravní uzavírky a další události, které by neměl jako obyvatel Prahy 8 přehlédnout.

SMS téma Volný čas informuje o zajímavých kulturních, sportovních a společenských akcích pořádaných ve spolupráci s Městskou částí Praha 8. Několikrát do roka budou touto cestou také probíhat soutěže, v nichž si na své přijdou, mimo jiné, znalci městské části a její historie.

„Občané se nemusejí obávat, že jim budou chodit zprávy každý den. Informovat budeme skutečně jen o důležitých věcech, které by je mohly zajímat,“ dodal starosta.

Jak se ke službě můžu přihlásit?

Obecně jsou varianty tři:

  • Pomocí přesného tvaru registrační SMS
  • Vyplněním formuláře na internetu
  • Osobně na úřadě

Při registraci je nutno zadat název ulice, ve které bydlíte (volitelně i číslo popisné nebo číslo orientační). Pokud by nebyla položka ulice vyplněna, není možno správně cílit informace.

Městská část Praha 8 nebude s vašimi telefonními čísly a přidruženými údaji jakkoli dále nakládat. Tyto informace budou využity čistě a pouze pro službu SMS Infokanál Praha 8

Budu něco platit?

Ne, tato služba je poskytována ZCELA ZDARMA a Městská část Praha 8 garantuje, že se za ni také nikdy platit nebude. Pokud se ovšem rozhodnete přihlásit k odběru služby pomocí registrační SMS, čeká vás pravděpodobně jednorázová platba za běžnou odchozí SMS podle tarifu vašeho operátora.

Mohu odběr SMS zrušit?

Ano, od této služby se lze velmi jednoduše odhlásit, a to buď na telefonním čísle +420 222 805 165, nebo na e-mailu jindrich.hlousek@praha8.cz. Je také možno odhlásit se odesláním SMS ve tvaru ODREG na telefonní číslo 222 805 111.

Postup při registraci

1. Přes internet

Webový formulář je k dispozici na adrese www.infokanal.cz/cweb/reg/praha8. Zde je potřeba nejprve vyplnit vaše telefonní číslo, následně i registrační formulář a zvolit téma SMS, které si přejete odebírat. Poté klikněte na tlačítko Zaslat autorizační kód. Ten za okamžik přijde ve formě SMS na váš mobilní telefon a je nutno ho přepsat do připraveného políčka, které se na stránce mezitím objevilo. Tím je registrace úspěšně za vámi.

2. Použití registrační SMS

Ke službě se lze též přihlásit pomocí registrační SMS.

Pro odběr obou témat (T1) zašlete na telefonní číslo 222 805 111 SMS ve tvaru:
Registruj mezera praha mezera 8 mezera jmeno ulice mezera cislo orientacni mezera  T1.

Pro odběr praktických informací zašlete na telefonní číslo 222 805 111 SMS ve tvaru: Registruj mezera praha mezera 8 mezera jmeno ulice mezera cislo orientacni mezera T2.

Pro informace o volnočasových aktivitách zašlete na telefonní číslo 222 805 111 SMS ve tvaru: Registruj mezera praha mezera 8 mezera jmeno ulice mezera cislo orientacni mezera T3.

Příklad: Pan Novák bydlí v Molákově ulici 32 a přeje si odebírat obě témata, zasílá tedy SMS ve tvaru: registruj praha 8 molakova 32 T1

3. Osobně na úřadu osmé městské části

Se zaregistrováním Vám pomohou na informacích ve foyer takzvaného bílého domu, U Meteoru 6.

Po úspěšné registraci jakoukoli z těchto variant bude na Váš mobilní telefon doručena SMS s potvrzením, že jste přihlášeni k odběru SMS Infokanálu Praha 8.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha8.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.