Praha 8: Zahájení fungování prvních stupňů základních škol a mateřských škol

21.05.2020 9:14

V souvislosti s uvolňováním epidemiologických opatření obnovuje MČ Praha 8 provoz svých mateřských škol a prvního stupně základních škol od 25. května. Do tříd a učeben se vrátí 62,9 procent předškoláků a 42,3 procent žáků prvního stupně. Od 11. května svou výuku již obnovilo 79,5 procent žáků devátých ročníků.

Praha 8: Zahájení fungování prvních stupňů základních škol a mateřských škol
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

MČ Praha 8 poskytla mateřským i základním školám, jejichž je zřizovatelem, součinnost při dodržování hygienických pokynů. V předstihu radnice rozvezla do všech 45 budov školských zařízeních (MŠ a ZŠ) v Praze 8 dezinfekce a ochranné pomůcky. Na každou budovou připadlo 100 litrů dezinfekce, 500 ks roušek, 100 párů rukavic a 2 ks bezdotykových teploměrů. Navíc v červnu znovu rozveze na každou budovu dalších 100 litrů dezinfekce. Zároveň všech 1700 pedagogických a nepedagogických pracovníků ZŠ a MŠ obdrželo osobní lahvičku dezinfekce, roušky a štíty.

Na základě průzkumu mezi rodiči se do mateřských škol v Praze 8 se vrátí 1856 předškoláků z celkem 2948, do tříd na první stupně základních škol se vrátí 2071 dětí z celkem 4897 a od 11. května svou výuku obnovilo již 541 žáků z celkem 681 žáků devátých ročníků.

V této souvislosti je třeba připomenout, že účast ve vzdělávání není povinná, pouze dobrovolná. I nadále bude pokračovat distanční výuka. Ve školách jsou vytvořeny skupiny maximálně po 15 žácích. Je možné, že po celou dobu se děti nesetkají se svými spolužáky a svým učitelem, který je vzdělával od počátku školního roku, jelikož se bude věnovat distančnímu vzdělávání. Skupiny budou naplňovány napříč všemi ročníky a jejich složení bude po celou dobu, tj. do konce června, zachováno. Skupiny se nesmějí doplňovat, nemůže docházet k výměně žáků. Obnovení provozu mateřských škol neznamená obnovení povinného předškolního vzdělávání ve školním roce 2019/2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…