Praha 8 si vyvěšením romské vlajky připomněla mezinárodní Den romského holocaustu

02.08.2022 21:33 | Tisková zpráva

„Připomíná tragickou noc z 2. na 3. srpna 1944, kdy Němci zavraždili přes tři tisíce Romů a Sintů v koncentračním táboře Osvětim – Březinka,“ vysvětluje starosta Ondřej Gros (ODS).

Praha 8 si vyvěšením romské vlajky připomněla mezinárodní Den romského holocaustu
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Dne 2. srpna 1944 odjely z Auschwitz-Birkenau poslední dva transporty Romů. Více než 900 mužů do Buchenwaldu a 490 žen do koncentračního tábora Ravensbrück. Děti a staří a nemocní Romové, asi 3000 lidí, kteří už nestáli nacistům ani za transport, bylo zavražděno v plynových komorách. Historie tzv. cikánského tábora, ve kterém byli vězněni i Romové z protektorátu, se uzavřela," říká spisovatel Jiří Padevět.

Anketa

Bojíte se, že kvůli globálnímu oteplení masivně vyhoří naše lesy?

4%
94%
hlasovalo: 3870 lidí

Ocenění za komunikaci!

I krátké zprávy mohou mít velký význam Na Twitteru nemusíte sledovat jen ministerstva, umělce, politiky či velké korporace. Čerstvé tweety se vám mohou dostávat i z vlastního města či městské části.

Odborníci ze společnosti Kvalikom, která pravidelně organizuje největší českou soutěž zaměřenou na kvalitu sociálních sítí obcí, měst a městských částí, prošli všechny twitterové účty českých měst s více než 10 tisíci obyvateli a vybrali ty nejvíce aktivní s opravdu kvalitním obsahem. A twitterový účet MČ Praha 8 zařadili mezi TOP 10 nejlepších účtů měst v České republice na deváté místo! (více ZDE)

„Víme, že je stále co zlepšovat, a snažíme se o to, nicméně nás samozřejmě těší, že porotci různých soutěží si naší snahy všímají. I nadále chceme pracovat na ještě větší interakci s občany,“ hodnotí starosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS).

Pozn.: Měřeno pouze kritériem aktivita, byl by twitterový účet MČ Praha 8 dokonce na čtvrté pozici s 2273 tweety za Brnem (8773 tweetů), Prahou (6310 tweetů) a Hradcem Králové (5777 tweetů).
Přidejte se k sledujícím ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…