Praha 8 si vyvěšením romské vlajky připomněla mezinárodní Den romského holocaustu

02.08.2022 21:33 | Tisková zpráva

„Připomíná tragickou noc z 2. na 3. srpna 1944, kdy Němci zavraždili přes tři tisíce Romů a Sintů v koncentračním táboře Osvětim – Březinka,“ vysvětluje starosta Ondřej Gros (ODS).

Praha 8 si vyvěšením romské vlajky připomněla mezinárodní Den romského holocaustu
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Dne 2. srpna 1944 odjely z Auschwitz-Birkenau poslední dva transporty Romů. Více než 900 mužů do Buchenwaldu a 490 žen do koncentračního tábora Ravensbrück. Děti a staří a nemocní Romové, asi 3000 lidí, kteří už nestáli nacistům ani za transport, bylo zavražděno v plynových komorách. Historie tzv. cikánského tábora, ve kterém byli vězněni i Romové z protektorátu, se uzavřela," říká spisovatel Jiří Padevět.

Anketa

Bojíte se, že kvůli globálnímu oteplení masivně vyhoří naše lesy?

4%
94%
hlasovalo: 3870 lidí

Ocenění za komunikaci!

I krátké zprávy mohou mít velký význam Na Twitteru nemusíte sledovat jen ministerstva, umělce, politiky či velké korporace. Čerstvé tweety se vám mohou dostávat i z vlastního města či městské části.

Odborníci ze společnosti Kvalikom, která pravidelně organizuje největší českou soutěž zaměřenou na kvalitu sociálních sítí obcí, měst a městských částí, prošli všechny twitterové účty českých měst s více než 10 tisíci obyvateli a vybrali ty nejvíce aktivní s opravdu kvalitním obsahem. A twitterový účet MČ Praha 8 zařadili mezi TOP 10 nejlepších účtů měst v České republice na deváté místo! (více ZDE)

„Víme, že je stále co zlepšovat, a snažíme se o to, nicméně nás samozřejmě těší, že porotci různých soutěží si naší snahy všímají. I nadále chceme pracovat na ještě větší interakci s občany,“ hodnotí starosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS).

Pozn.: Měřeno pouze kritériem aktivita, byl by twitterový účet MČ Praha 8 dokonce na čtvrté pozici s 2273 tweety za Brnem (8773 tweetů), Prahou (6310 tweetů) a Hradcem Králové (5777 tweetů).
Přidejte se k sledujícím ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…