Praha 9: Barevná devítka představila více než 25 národností z celého světa

30.08.2015 14:26

V sobotu 29.8. se vysočanský park Podviní už pojedenácté zaplnil exotickou hudbou, tancem, workshopy, koncerty, ale také cizokrajným jídlem ze všech koutů světa. Multikulturní festival Barevná devítka představil veřejnosti více než 25 národností z celého světa. Na festival se podívalo téměř 6000 návštěvníků.

Praha 9: Barevná devítka představila více než 25 národností z celého světa
Foto: Wikipedia, autor Packa
Popisek: Radnice Prahy 9

MČ Praha 9 uspořádala už jedenáctý ročník návštěvnicky oblíbeného festivalu Barevná devítka. Festival představil více než 25 kultur národnostních menšin, které u nás žijí. V parku Podviní byly k ochutnání delikatesy z 21 zemí celého světa. K dispozici byly třeba delikatesy z Pobřeží slonoviny, Argentiny, Peru, Brazílie, Vietnamu, Angoly, Nigérie, Arménie nebo Norska a Gruzie. Na dvou pódiích se vystřídalo celkem 19 vystoupení, ať už se jednalo o tanec, koncerty nebo workshopy. Mezi vrcholy programu patřily vystoupení jihoafrické jazzové zpěvačka Melanie Scholtz s kapelou a koncerty skupin Al-Yaman, La Descarga Salsa Orchestra nebo Avlija. Na programu festivalu spolupracovalo celkem 19 ambasád, velvyslanectví, konzulátů, institutů a dalších organizací.

„Jsme rádi, že nám lidé zachovávají věrnost, a že navíc přicházejí stále noví a noví návštěvníci, kteří mají zájem poznat zajímavou kulturu cizích zemí. Na Barevné devítce je poznat, že se tady lidé baví, že tu jsou rádi. Je tu pokaždé nádherná atmosféra,“ říká k festivalu jeho zakladatel Mgr. Adam Vážanský, radní MČ Praha 9.

Program probíhal nejen na dvou pódiích, ale také v prostoru parku Podviní. Kromě dobrého jídla si zde návštěvníci mohli pořídit něco ze suvenýrů z místního etnotržiště nebo se zapojit do nějakého z mnohých workshopů a soutěží.

Letos se na Barevnou devítku přišlo pobavit téměř 6000 spokojených návštěvníků za jediné odpoledne.

Dvanáctý ročník Barevné devítky proběhne opět poslední srpnovou sobotu roku 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…