Praha: Boj proti smogu chůzí? To je závod Prague Extreme walk

20.09.2018 18:18

V rámci projektu „Čistou stopou Prahou“ chce pražský magistrát upozornit na problematiku znečištěného ovzduší další netradiční akcí. Prague Extreme walk se uskuteční ve Dni bez aut - již tuto sobotu 22. září v Křižíkově ulici.

Praha: Boj proti smogu chůzí? To je závod Prague Extreme walk
Foto: IPR Praha
Popisek: Praha

Závod v chůzi, neboli Prague Extreme walk, je dlouhý přesně dva kilometry. Jeho smyslem je poukázat na to, že 21 procent jízd autem je kratší právě než zmíněných dva tisíce metrů. „Nejsilnější nám v tomto případě přišla samotná statistika. Pro hodně lidí jsou dva kilometry pěšky skutečně extrémním výkonem. Ne tím, že by ho neušli, ale tím, že o tom ani neuvažují,“ vysvětluje Lukáš Eršil, koordinátor projektu.

Start začíná ve 14:00 a závodit se bude až do 18:00. Registrovat se můžete u křižovatky ulic Křižíkova a Prvního pluku. Všichni Pražané jsou srdečně zváni.

Video a mapu naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…