Praha: Město vykoupí další pozemky na Vidouli

22.03.2019 8:37

Pražští zastupitelé dnes schválili záměr vykoupit další pozemky v lokalitě Vidoule v Praze 5. Hlavní město tedy získá do svého vlastnictví 86 209 m2 za 56 350 956 Kč. S majiteli dalších pozemků zástupci hlavního města nyní jednají.

Praha: Město vykoupí další pozemky na Vidouli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

„Jedná se o poměrně náročnou komplexní majetkovou operaci, kde postupně mnoha úkony scelujeme vlastnictví pozemků do rukou Prahy tak, aby zde co nejdříve vznikl celoměstsky významný volnočasový areál sloužící Pražanům,“ uvedl radní hl. m. Prahy Jan Chabr.

Hlavní město Praha usiluje o získání a scelení všech pozemků v přírodní památce Vidoule – Stolová hora, protože zde plánuje vybudování sportovně rekreačního areálu, který bude mimo jiné zahrnovat naučné stezky, běžecký a bruslařský okruh, louku pro pouštění draků, klidovou zónu a přírodní sportoviště.  V minulosti se o lokalitu zajímali také developeři, kteří ji chtěli využít k bytové výstavbě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …