Praha: Metropole zve Čechy na filmové zážitky

12.03.2015 13:24

Film v Praze je hlavním tématem tohoto roku pro české turisty. Záměrem letošního projektu na podporu domácího cestovního ruchu je zdůraznit propojení metropole s filmovou kulturou a pozvat Čechy nejen do pražských kin, ale i na filmové festivaly, výstavy nebo do barrandovských ateliérů. Prague City Tourism (Pražská informační služba) proto spustil specializovaný web www.filmvpraze.czplný tipů na pražské filmové zážitky.

Praha: Metropole zve Čechy na filmové zážitky
Foto: filmvpraze.cz
Popisek: Film v praze

"V Praze vznikly první kinosály v zemi, město zažilo prvopočátky filmového průmyslu, dnes se tu odehrává nejvíc filmových festivalů a přehlídek v České republice. Rozmanitost pražské filmové scény zaručeně zaujme jakoukoli věkovou kategorii, příležitostného filmového fanouška i vystudovaného filmovědce, Praha je navíc sídlem jedinečných filmových institucí – Barrandov Studio, Národního filmového archivu nebo Muzea Karla Zemana, které se podílejí na dlouholeté historii i novodobé aktualizaci tradice české kinematografie,“ jmenuje důvody pro výběr filmového tématu ředitelka Prague City Tourism Nora Dolanská.

Načerpat inspiraci pro poznávání Prahy z netradiční perspektivy umožní především web www.filmvpraze.cz, který přináší veškeré novinky a aktuality z pražského filmového dění. Především ale nabídne přehledný seznam pražských kin, půjčoven DVD a Blu-ray, muzeí, festivalů a dalších s filmem spojených aktivit - filmové kurzy a workshopy, akce pro rodiny nebo filmové vycházky a exkurze. Na začátku letní sezóny Prague City Tourism plánuje vydat tištěnou brožuru, souhrnného průvodce s tipy a zajímavými články na téma Film v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…