Praha: Nový rok u Werichů

05.01.2022 20:51 | Tisková zpráva

Milí návštěvníci, ze srdce vám přejeme ten nejkrásnější rok plný veselí, kultury a pevného zdraví! Chtěli bychom vám poděkovat za zachovanou přízeň, každou z vašich návštěv i milé vzkazy, kterými s námi sdílíte své nadšení pro Werichovku.

Praha: Nový rok u Werichů
Foto: Facebook Werichovy vily
Popisek: Werichova vila

Na první dva měsíce roku jsme pro vás nachystali několik krásných kulturních zážitků. Dovolte nám ale začít významným výročím. 

Anketa

Má ministr vnitra Vít Rakušan vaši důvěru?

1%
98%
hlasovalo: 25520 lidí
V neděli 6. února by Jan Werich oslavil 117. narozeniny. Přijďte je oslavit společně s námi! O podrobném programu vás budeme brzy informovat, jedno je ale jisté - ožije celá vila!

Zajímalo by nás, zda se najde někdo, kdo ještě neviděl dokument Když už člověk jednou je? Právě je nejvyšší čas to dohnat, v lednu se totiž společně s Werichovci setkáme s režiséry filmu Miloslavem Šmídmajerem a Martinem Slunečkem.

Jak jinak začít nový rok než humorem, ptá se dvojice stand-up komiků Čermák a Staněk? V lednu a únoru přijedou s novou Boomer Hooligans Tour!

Historia magistra vitae, řekl Cicero a my nemůžeme souhlasit více. Proto se na chvíli vydáme do dob minulých. S pamětníky souboru TisíciHran si připomeneme dobu pro někoho vzdálenou a nepředstavitelnou, pro někoho prožitou realitu. V představení Fialky a mejdlíčka se přeneseme do doby 50. let a povíme si, jaké bylo dospívání pod rudou hvězdou. S Tanky na plovárně zase o dospívání v 60. letech, emigraci, revoltě a touze po změně.

Na divadelních prknech ještě chvíli zůstaneme. Máme totiž tu čest pozvat vás na první představení Alma Rosé hrané pro veřejnost. Příběh vynikající houslistky Almy Rosé, jež koncertovala na pódiích největších sálů Evropy, nakonec se však stala dirigentkou ženského táborového orchestru v Osvětimi. Hlavní roli v nové hře JONATHAN LIVINGSTON zaujímá Sarah Haváčová.

Znovu se potkáme i s Ljubou Krbovou v oblíbeném komorním představení Margaritě. Jak bojovat s nepřízní osudu? Nejlépe s humorem, nevadí, že je občas drsný. Část výtěžku ze zakoupených vstupenek putuje na podporu Bellis Young & Cancer Aliance žen s rakovinou prsu.

Se spolkem ProART prozkoumáme osudy umělců Holana, Haase, Blatného a dvojice Chopin a Sand. Hned v lednu se můžete ocitnout v myšlenkách a verších Ivana Blatného. O dva dny později v milostném preludiu Chopina a Sand za doprovodu živého klavíru. V únoru se zhmotní Holanovy básně slovem, pohybem, hudbou, zpěvem i obrazem. Nakonec si uděláme zastávku u režiséra a herce Hugo Haase v rozhovoru s jeho bratrem.

A co nám vzkazuje pan Werich tentokrát? „Kdo se umí smát sám sobě, má právo se smát všemu ostatnímu, co mu k smíchu připadá.“

Přejeme vám, ať je vám do smíchu po celý nový rok!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…