Praha: O trasování metra D z Náměstí Míru na sever není rozhodnuto

05.08.2015 10:15

Rada hl. m. Prahy uložila Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy, aby ve spolupráci s Dopravním podnikem prověřil další vedení trasy D ze stanice Náměstí Míru. V současné době je však příliš brzy na to určit, která z možností vedení metra je nejvhodnější.

Praha: O trasování metra D z Náměstí Míru na sever není rozhodnuto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

„Na základě intenzivní mediální pozornosti, kterou rozpoutalo usnesení Rady hlavního města Prahy o možných změnách v projektu pražského metra D, cítíme potřebu uvést na pravou míru několik nepřesných informací,“ vysvětlil náměstek primátorky pro územní rozvoj Matěj Stropnický.

Jednou z variant, pro kterou současný územní plán vymezil územní ochranu, je trasa, která vede z Náměstí Míru přes Žižkov do Vysočan. Zároveň však existují i jiné varianty, například zavedení trasy D do centra přes Hlavní nádraží a vytvoření přestupní stanice s trasou B.

„Analýzu možného pokračování metra D vypracuje do letošního listopadu Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy. Ta bude vyhodnocovat potenciál jednotlivých variant, které budou prověřeny na dopravním modelu. Prognóza množství budoucích cestujících je klíčová pro posuzování efektivnosti případné výstavby. Rovněž bude prověřováno technické řešení trasy včetně umístění stanic a náklady na výstavbu,“ doplnil náměstek primátorky Matěj Stropnický a dodal: „Osobně se domnívám, že Žižkov čeká na metro už dvacet let a je to čtvrť, kde žije osmdesát tisíc obyvatel.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

19:27 Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

Litické děti opět budou stoupat po schodech do druhého patra školní budovy v Přeučilově ulici. Ve čt…