Praha: Primátor vyzývá veřejnost k účasti na pražské inovační strategii

21.04.2012 7:37

Hlavní město vstoupilo do další fáze aktualizace Regionální inovační strategie hl. m. Prahy. Na webové stránky www.rishmp.cz byl umístěn formulář pro náměty na projekty, které by přispěly k realizaci cílů a opatření strategie.

Praha: Primátor vyzývá veřejnost k účasti na pražské inovační strategii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

„Žádám především odbornou veřejnost, aby nám zaslala své návrhy projektů naplňujících cíle inovační strategie. Naše regionální inovační strategie si klade za cíl zvýšit konkurenceschopnost a inovační potenciál Prahy, což lze realizovat pouze s aktivním zapojením a ve spolupráci s klíčovými aktéry v hlavním městě. Předpokládáme, že nám bude zaslán vysoký podíl projektů, které budou společnou aktivitou více partnerů z výzkumné, podnikatelské a neziskové sféry a také organizací veřejné správy,“ řekl primátor hlavního města Bohuslav Svoboda (ODS).

Sběr námětů bude probíhat nejméně do června roku 2012. Poté projekty posoudí Pražská rada pro výzkum a ekonomiku (PRVEK) a ty z nich, které doporučí, budou dále ve spolupráci s jejich navrhovateli rozpracovány a stanou se součástí akčního plánu inovační strategie. Vhodné projekty mohou být finančně podpořeny ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím stávajících pražských operačních programů. Další se mohou ucházet o podporu od roku 2014 z budoucích operačních programů v závislosti na podmínkách, které ustanoví připravovaná legislativa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…