Praha: Spojujeme břehy Vltavy

18.05.2017 17:22

Akce Spojujeme břehy Vltavy se koná v neděli 21. května 2017 od 14 hodin na náměstí Jana Palacha a na Klárově. Diskuse a přednášky o využití veřejného prostoru za účasti odborníků, zástupců pražského magistrátu a veřejnosti doplní kulturní a doprovodný program.

Praha: Spojujeme břehy Vltavy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Pražský hrad z mostu přes Vltavu

ODBORNÁ ČÁST

(náměstí Jana Palacha):

Panelová diskuse:
moderátor: Adam Gebrian

14.30 - 16.00
Adriana Krnáčová (primátorka hl. m. Prahy), Ondřej Boháč (ředitel IPR), Matúš Vallo (architekt, hudebník, kandidát na primátora Bratislavy), Kateřina Vídenová (architektka, bývalá radní pro územní rozvoj Prahy 7). Diskuse nejen o velkých, ale i malých projektech v Praze a Bratislavě a o úskalích cokoliv realizovat ve veřejném prostoru.

17.00 - 17.30
Kateřina Vídenová a Matúš Vallo
Architektka a architekt, kteří iniciovali nové způsoby nabízení práce architekta. Kateřina se svojí Mobilní architektonickou kanceláří (MAK), se kterou pracovala i v zahraničí, a Matúš s Městskými zásahy, které byly realizovány už ve více než deseti edicích v českých a slovenských městech.

18.30 - 19.00
Jan Šépka a Ondřej Císler
Dva architekti, kteří svými realizacemi zasáhli do dvou významných historických náměstí. Ondřej se svými kašnami v Plzni, Jan svým obalením kašny v Českých Budějovicích. Jak tyto relativně drobné realizace způsobily obrovské množství intenzivních reakcí a co si z toho autoři odnesli do své další tvorby a přístupu k veřejnému prostoru?

20.00 - 20.30
Ondřej Kobza a Janek Rubeš
Veřejný prostor, který je nesmírně důležitý, je hlavním rámcem pro veřejný život. S organizátorem veřejných aktivit a s novinářem bude vedena diskuse o tom, co se ve veřejném prostoru centra hlavního města skutečně odehrává.

21.30 - 22.00
Petr Janda
Pražský architekt představí mj. projekty, jejichž záměrem je zvýšení uživatelského komfortu pražských náplavek. (V mezičase mezi jednotlivými přednáškami a diskusemi bude hrát náladovou hudbu DJ - Tea Jay Ivo.)

Výstava IPR:
Plány na využití veřejného prostoru v Praze zobrazené na samostatných panelech vedle Rudolfina.

Doprovodný program:
DRAWetc
Pražský výtvarný atelier a kreativní studio DRAWetc uspořádá výtvarný workshop pro děti o rodiče na téma Prahy, architektury a veřejného prostoru.

HUDEBNÍ PROGRAM (Klárov):
živá vystoupení hudebních skupin:

  • Circus Problem 
  • The Prostitites
  • Mucha 
  • PSH
  • J.A.R.

(předpokládaná délka všech vystoupení bude cca 60 minut)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.