Praha: Ve Velké Chuchli se otevřel SkiPark

08.02.2012 15:43

V areálu dostihové dráhy ve Velké Chuchli se v úterý ve 13.00 hodin otevřel pražský SkiPark. Uměle vysněžený, šest set metrů dlouhý okruh pro běžkaře, upravený rolbou je určen pro širokou veřejnost. Vstup do areálu je zdarma. Praha sportovní tak podpořila další projekt na rozvoj sportovních aktivit a zdravý životní styl Pražanů.

Praha: Ve Velké Chuchli se otevřel SkiPark
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žižkovský vysílač

„Na Ski park v Chuchli přispěl magistrát částkou 900 000 korun a zároveň jsme se dohodli s Domem dětí a mládeže hlavního města Prahy, aby parku zapůjčil rolbu na úpravu tratí. Jsem rád, že si Pražané v těchto mrazivých dnech budou mít kde zasportovat a že se do Prahy navrací po 70 letech závod pražského poháru v běhu na lyžích Velká cena Prahy 5, která se v areálu uskuteční již zítra,“ řekl primátor Bohuslav Svoboda.

SkiPark Velká Chuchle nabízí plně vybavený areál včetně parkování pro 600 vozidel, šatny, občerstvení v místní restauraci, pronájem lyžařského vybavení a na objednávku předem lyžařskou školu Kateřiny Neumannové, která bude otevřena pro nejmenší návštěvníky areálu ve spolupráci s projektem SnowKidz, a která by měla být v provozu do konce týdne. Park bude přístupný široké veřejnosti včetně škol i firemních klientů a jeho v budoucnu až 1 km dlouhá běžecká trať bude sloužit k běžeckému výcviku, pořádání lyžařských soutěží a k dalším aktivitám.

Spoluorganizátorka projektu Kateřina Neumannová k otevření areálu uvedla: „Otevřením SkiParku se podařilo dokončit a konečně zrealizovat projekt, na kterém jsem spolu se závodištěm dlouho pracovala. Doufám, že všem příznivcům běžeckého lyžování přinese areál příjemné sportovní vyžití a vítanou příležitost uniknout hlučnému velkoměstu a užít si zimních sportů v blízkosti jejich domova.“

Lyžařský areál SkiPark Velká Chuchle vznikl ve spolupráci Dostihového závodiště Praha - Velká Chuchle (TMM a.s.), Kateřiny Neumannové, olympijské vítězky a mistryně světa v běhu na lyžích, Jo Weaver z PR agentury JWA Prague s.r.o., a za podpory Magistrátu hlavního města Prahy, který lyžařskou dráhu zahrnul jako součást svého projektu „Praha sportovní“ s cílem rozvíjet sportovní aktivity a zdravý životní styl Pražanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…