Praha: Veletrh sociálních služeb vzbudil velký zájem

10.06.2017 12:20

Veletrh sociálních služeb pod názvem HELPfair, který pořádalo hl. m. Praha, vzbudil u veřejnosti velký zájem. Navštívilo ho přibližně 3000 lidí. Na Střeleckém ostrově včera odpoledne nabízela informace a poradenství téměř stovka organizací a občanských sdružení poskytující sociální služby na území Prahy.

Praha: Veletrh sociálních služeb vzbudil velký zájem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

„Velký zájem ze strany veřejnosti mě mile překvapil a ukázal, že takovéto akce, kde se Pražané mohou dozvědět informace, či zkonzultovat své problémy na jednom místě, jsou přínosné. A pro hodně lidí i významné. A to nejen pro samotné zájemce o služby, ale i pro poskytovatele, kteří mají příležitost dozvědět se, o jaké služby roste zájem,“ zhodnotil akci radní pro sociální oblast Daniel Hodek. Akce se zúčastnila i ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová-Tominová a předseda Výboru pro výchovu a vzdělání ZHMP Patrik Nacher.

Na Střeleckém ostrově včera prezentovali své služby významní poskytovatelé sociálních služeb. Do akce se zapojily i příspěvkové organizace hl. m. Prahy. Nechybělo ani Centrum sociálních služeb Praha, které zajišťuje odborné poradenství v rámci Poradny pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy, dále Krizové centrum RIAPS, Intervenční centrum, Pražská linka důvěry, či řadu azylových domů a sociálních služeb poskytující pomoc lidem bez přístřeší. „Zaujalo nás, že návštěvníci čerpali informace více či méně od všech vystavovatelů. Pro nás to byla výborná příležitost prezentovat naše služby a umožnit zájemcům zeptat se i na konkrétní věci, které je trápí nebo je řeší. Nebo se s nimi potýkají jejich blízcí,“ popsal ředitel Centra sociálních služeb Praha Tomáš Ján.

Kromě pražských příspěvkových organizací zde měly možnost služby prezentovat i organizace městských částí a další. „Věřím, že většina návštěvníků odcházela s dobrým pocitem a hlavně s informacemi o službách, které jim mohou aktuálně pomoci nebo o nich uvažují do budoucna,“ dodal radní Hodek.

Své příznivce si získal i doprovodný zábavný program, v rámci kterého vystoupil Těžkej Pokondr. Návštěvníkům odpoledne zazpívala i Petra Janů, Ondřej Ruml a dětský sbor Kampata. Na své si přišly i děti, které se mohly zapojit do nejrůznějších aktivit a třeba si vyzkoušet i slepeckou trať.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…