Praha: Z paláce Adria se stane startupové centrum

02.09.2015 21:08

V pražském rondokubistickém paláci Adria vznikne ve spolupráci Magistrátu hlavního města Prahy, Czech ICT Alliance a za podpory agentury CzechInvest nové centrum pro rozvoj podnikání Prague Startup Center.

Praha: Z paláce Adria se stane startupové centrum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Firmy zde dostanou jak technickou, tak administrativní a obchodní pomoc pro svůj rozvoj. Prague Startup Center se stane centrem pro spolupráci napříč privátní, veřejnou i akademickou sférou. Oznámili to dnes na tiskové konferenci radní pro oblast majetku Michal Hašek, náměstek primátorky Petr Dolínek a generální ředitel agentury CzechInvest Karel Kučera.

„Začínající firmy, startupy, jsou významným prvkem rozvoje ekonomiky a podnikavosti ve společnosti. Startupy přichází s inovativními nápady a je velmi důležité jim dát prostor pro jejich ověření a podporu jak technickou, tak obchodní. Pro tento účel je nezbytné mít ucelenou infrastrukturu podpory podnikání a do čehož zapadá i podnikatelský inkubátor. Proto jsme se jako město rozhodli po ukončení prvního podobného centra na Václavském náměstí zahájit činnost v tomto inkubátoru,“ uvedl radní Michal Hašek.

„Jsem rád, že Prague Startup Center má podporu podnikatelské i akademické sféry a že se nám hlásí nejvýznamnější vědecká pracoviště i největší české firmy, aby na těchto aktivitách podílely,“ řekl náměstek primátorky Petr Dolínek.

Vznik Prague Startup Center je zajímavý i proto, že je připravován mimo jiné jako prostor pro inkubaci firem zabývající se kosmickou technologií v projektu podnikatelského inkubátoru Evropské vesmírné agentury (ESA BIC Prague), který Hl. m. Praha připravuje ve spolupráci s agenturou CzechInvest. Hl. m. Praha ve spolupráci s Evropskou vesmírnou agenturou chce podpořit rozvoj inovativních firem, kdy obě strany přispějí stejnou částkou ve výši cca 25 mil. Kč. Tímto krokem se prestižní aktivity Evropské vesmírné agentury poprvé rozšíří do střední Evropy.

„Velmi oceňujeme aktivní přístup města Prahy k podpoře českých startupů,“ říká Karel Kučera, generální ředitel agentury CzechInvest, která působí jako koordinátor aktivit podporujících české start-upové prostředí. „Otevřený a vstřícný přístup oficiálních představitelů města nám velmi pomáhá při dalších našich jednáních. To se projevilo nejen v případě námi připravovaného projektu podnikatelského inkubátoru Evropské vesmírné agentury ESA BIC, ale v pomáhá nám to i v jednáních s dalšími soukromými firmami, které mají zájem na spolupráci na podobném konceptu,“ dodává.

Prague Startup Center je podnikatelský inkubátor/akcelerátor pro rozvoj startupů v rámci Prahy a i do zahraničí (převážně do Silicon Valley/USA, Izraele, Číny). Firmy budou mít v paláci Adria k dispozici technickou i administrativní a obchodní pomoc pro svůj rozvoj.

Cílem Hl. m. Prahy je komplexnost v podpoře podnikání. Jedním z kroků je podpora podnikatelského inkubátoru a druhým je otevření kontaktního centra pro podporu podnikání a inovací ve Škodově paláci s blízkou návazností na agendy Hl. m. Prahy (schváleného usnesením Rady hl. m. Prahy č. 648 ze dne 31. 3. 2015 k převodu činností podpory podnikání na území Hl. m. Prahy) a prostorem pro semináře a konference, jenž bude otevřen na podzim tohoto roku po přestěhování agendy Opencard do vhodnějších prostor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …