Praha dá letos na volnočasové granty 41 milionů

22.02.2021 17:53

Rada hl. m. Prahy dnes odsouhlasila návrh na poskytnutí dotací v rámci Programu podpory využití volného času 2021. Celkově se jedná o částku 41 milionů korun.

Praha dá letos na volnočasové granty 41 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Žádosti o poskytnutí dotací v oblasti volného času dětí a mládeže sice obsahují většinou opatření i akce, které se možná neuskuteční v návaznosti na přetrvávající pandemickou situaci, nicméně v rámci grantové podpory se počítá s určitým rozvolněním vládních opatření.

„Dotace na podporu aktivit dětí ve volném čase plní velmi důležitou roli při zajištění finančně náročného chodu jednotlivých dětských a mládežnických oddílů a kroužků, které působí pod nestátními neziskovými organizacemi. Finanční prostředky jsou poskytovány na základě jednoletých dotačních smluv, ale v drtivé většině případů se jedná o každoroční žadatele a dlouhodobé partnery hlavního města, jako jsou skautské oddíly, Tomíci nebo mládežnické skupiny dobrovolných hasičů,“ uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast školství a sportu Vít Šimral.

Prostřednictvím tohoto programu jsou řešeny nejen základní podmínky pro pravidelnou činnost neziskových organizací, které pracují s dětmi a mládeží ve volném čase, jako jsou provozní náklady, opravy, údržba, ale i podpora příměstských táborů nebo táborů a víkendových akcí mimo hlavní město. Zároveň podporuje jednorázové akce v Praze a pořádání vícedenních akcí zaměřených na výchovu k aktivnímu životnímu stylu, které umožní dětem trávit volný čas v přírodě mimo město. Zaměřuje se i na účast kolektivů dětí a mládeže na prezentačních a soutěžních akcích v zahraničí. Nově je zařazena Podpora vzdělávání pracovníků pracujících s dětmi a mládeží v oblasti volnočasových aktivit, konkrétně rozvoj vedoucích a instruktorů aktivit ve volném čase – vedení kroužků, kurzů, oddílů, akcí nebo táborů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.