Praha hostí 64. ročník matematické olympiády

23.03.2015 15:50

V neděli 22. března bylo v Praze zahájeno ústřední kolo 64. ročníku matematické olympiády, které probíhá pod záštitou Ireny Ropkové (ČSSD), radní pro školství a sociální politiku. Akci pořádá Gymnázium Christiana Dopplera v Praze 5.

Praha hostí 64. ročník matematické olympiády
Foto: Pražské Benátky
Popisek: Vodouch na Vltavě.

Prestižní 64. ročník ústředního kola celostátní matematické soutěže bude v hlavním městě probíhat ve dnech 22. až 27. března. Celkem 45 studentů bude soutěžit v matematice, dalších třicet nadaných mladých lidí se utká v informatice. Vítězové obou kategorií následně postoupí do mezinárodního klání, přičemž to matematické se uskuteční v Thajsku, v informatice se pak bude soutěžit ve středoasijském Kazachstánu.

„Podobné akce budou mít vždy moji plnou podporu. V mladých lidech je potřeba pěstovat zdravou soutěživost a právě matematika a informatika jsou obory, které mají velkou budoucnost,“ uvedla radní Ropková, která nad celou akcí převzala záštitu a rovněž zajistila prostory pro slavnostní zahájení ústředního kola, které se odehrálo v neděli 22. března v reprezentačních prostorách rezidence primátorky hlavního města Prahy na Mariánském náměstí.

Matematická olympiáda probíhá ve spolupráci s Jednotou českých matematiků a fyziků a Matematickým ústavem Akademie věd České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

10:23 Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

Nejenom modernější a komfortnější, ale také energeticky úsporná. To je cíl, ke kterému směřuje Městs…