Praha opět nabídne Týden sportu zdarma. Letos již podesáté

23.12.2018 7:36

V posledním kalendářním týdnu roku 2018 se stejně jako v minulých letech bude sportovat zadarmo. Hlavní město Praha ve spolupráci se sportovišti připravilo pro své obyvatele vánoční dárek v podobě Týdne sportu zdarma. Ten letos slaví jubilejní 10. ročník.

Praha opět nabídne Týden sportu zdarma. Letos již podesáté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Pražané si budou moct vybrat z tradičních nabídek, nebo si vyzkoušet sporty, které ještě na vlastní kůži nepoznali. Využít mohou tradičně pestrou nabídku sportů. Mezi nejoblíbenější sporty patří plavání, bruslení, lezení, spinning, squash, softball, florbal či tenis. Letos se jako novinka představí i méně známé sporty. Jedním z nich je například Wallyball, což je volejbal v prostoru squashového kurtu, který má volná pravidla a lze hrát i odrazem o stěnu. Dále pak půjde o Sportovně-zdravotnická centra, jízdu na koních a zvýšený zájem o nové klienty hlásí i menší lokální sportoviště.

„Projekt letos slaví jubilejní ročník, očekávám proto, že o něj bude opět velký zájem a že překonáme návštěvnost. Ta loni činila asi dvacet čtyři tisíc sportovců. Nabídka bude i tentokrát rozmanitá, oslovili jsme přes tisíc sportovních klubů. Těším se, že na sportovištích potkám co nejvíce Pražanů. Sám si půjdu zabruslit a mám v plánu vyzkoušet i další sportoviště,“ řekl radní hl. m. Prahy Vít Šimral.

Akce se pořádá především díky pražským klubům a sportovištím, která se do Týdne sportu zdarma aktivně zapojují. A zájemci o sport si najdou cestu i na menší, lokální, sportoviště a také například na zdravotní kurzy či do Domů dětí a mládeže.

Kompletní nabídka sportovišť je k dispozici od pátku 21. prosince na stránce www.prahasportovni.eu/tyden-sportu-zdarma-2018/. Vzhledem k omezené kapacitě sportovišť je nutná telefonická či online rezervace. Registrace jsou možné rovněž od pátku 21. prosince přes registrační systémy samotných sportovišť.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…