Praha podpoří program na školní obědy dětí z rodin ohrožených chudobou

02.10.2023 10:04 | Tisková zpráva

Pražští radní schválili program s názvem Potravinová pomoc dětem – Hlavní město Praha. Program je určený pro rodiny ohrožené chudobou a má zajistit stravování jejich dětí ve školních jídelnách a internátech.

Praha podpoří program na školní obědy dětí z rodin ohrožených chudobou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Děti, jimž rodiče nemohou zajistit obědy ve školách a internátech, mohou získat finanční příspěvek na stravování. Zmíněný program je určen pro rodiny, které se ocitly v nepříznivé finanční situaci či jsou ohrožené materiální nebo potravinovou nouzí. Příspěvek má umožnit zlepšení podmínek dětí pro řádný průběh školní docházky a předcházet jejich případnému sociálnímu vyloučení.

„Věřím, že tento projekt podpoří děti z ekonomicky znevýhodněné prostředí v získání návyků pravidelného stravování plnohodnotným jídlem. Předpokládám, že tato podpora pomůže dětem ve větším začlenění se do kolektivu, zlepšení školní docházky a celkově k podpoře psychického zdraví. Vzhledem k tomu, že spoluúčast rodin bude deset procent, měla by být tato pomoc dostupná opravdu pro všechny,“ říká Antonín Klecanda, radní hl. m. Prahy pro oblast školství, sportu a volného času.

Pomoc pro děti se bude vydávat přímo ve školách či jídelnách. V rámci prevence rizika stigmatizace dětí bude pomoc vydávána společně se stravou pro ostatní děti.

Program začne platit od 1. ledna 2024 a potrvá do 30. června 2025. Kromě jídelen základních a mateřských škol se týká také středních škol a škol speciálních a konzervatoří. Taktéž školských výchovných a ubytovacích zařízeních typu domov mládeže a internát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

13:05 Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

Hradec Králové podpoří schválenými dotacemi rozvoj, rekonstrukce, údržbu a opravy řady sportovišť a …