Praha podpoří program na školní obědy dětí z rodin ohrožených chudobou

02.10.2023 10:04 | Tisková zpráva

Pražští radní schválili program s názvem Potravinová pomoc dětem – Hlavní město Praha. Program je určený pro rodiny ohrožené chudobou a má zajistit stravování jejich dětí ve školních jídelnách a internátech.

Praha podpoří program na školní obědy dětí z rodin ohrožených chudobou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Děti, jimž rodiče nemohou zajistit obědy ve školách a internátech, mohou získat finanční příspěvek na stravování. Zmíněný program je určen pro rodiny, které se ocitly v nepříznivé finanční situaci či jsou ohrožené materiální nebo potravinovou nouzí. Příspěvek má umožnit zlepšení podmínek dětí pro řádný průběh školní docházky a předcházet jejich případnému sociálnímu vyloučení.

„Věřím, že tento projekt podpoří děti z ekonomicky znevýhodněné prostředí v získání návyků pravidelného stravování plnohodnotným jídlem. Předpokládám, že tato podpora pomůže dětem ve větším začlenění se do kolektivu, zlepšení školní docházky a celkově k podpoře psychického zdraví. Vzhledem k tomu, že spoluúčast rodin bude deset procent, měla by být tato pomoc dostupná opravdu pro všechny,“ říká Antonín Klecanda, radní hl. m. Prahy pro oblast školství, sportu a volného času.

Pomoc pro děti se bude vydávat přímo ve školách či jídelnách. V rámci prevence rizika stigmatizace dětí bude pomoc vydávána společně se stravou pro ostatní děti.

Program začne platit od 1. ledna 2024 a potrvá do 30. června 2025. Kromě jídelen základních a mateřských škol se týká také středních škol a škol speciálních a konzervatoří. Taktéž školských výchovných a ubytovacích zařízeních typu domov mládeže a internát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

10:23 Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

Přes 31 tisíc návštěv, prohlídky s asistenční službou pro nevidomé či světová hudební premiér,– to b…