Praha připraví Koncepci péče o ohrožené děti na příští období

02.06.2013 15:52

Městská rada se seznámila se Zprávou o plnění Koncepce péče o ohrožené děti na území hlavního města Prahy.

Praha připraví Koncepci péče o ohrožené děti na příští období
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Městská rada se dnes seznámila se Zprávou o plnění Koncepce péče o ohrožené děti na území hlavního města Prahy a vzala na vědomí záměr radní Heleny Chudomelové (TOP 09) ustanovit poradní sbor pro přípravu a zpracování Koncepce péče o ohrožené děti na území hlavního města Prahy na další období. Zprávu projedná Zastupitelstvo hl. m. Prahy 20. června. 
 
„Koncepce zahrnovala teoretická východiska péče o ohrožené děti, analýzu stavu a návrhy, jak péči o ohrožené děti zlepšit. Jednalo se o systém návrhů opatření s důrazem na prevenci, sanaci rodiny a pěstounskou péči. Koncepce respektovala současné trendy péče o ohrožené děti s tím, že ústavní péči charakterizovala jako nejzazší a dočasné řešení pro ohrožené děti. Konkrétními opatřeními bylo zajištění bytů pro dětské domovy zřizované hlavním městem Prahou v běžné občanské zástavbě. Doba realizace byla nastavena na období let 2009 až 2012,“ konstatovala radní Helena Chudomelová s tím, že  Zpráva o plnění Koncepce péče o ohrožené děti na území hl. m. Prahy byla dne 18. 3. 2013 projednána ve Výboru pro výchovu a vzdělávání Zastupitelstva hl. m. Prahy.
 
„V průběhu letošního roku začne odbor školství, mládeže a sportu a odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence ve spolupráci s dalšími odborníky v oblasti péče o ohrožené děti pracovat na koncepčním dokumentu pro následující období,“ dodala radní Chudomelová.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…