Pražské nemocnice dostanou dotaci ve výši 1,6 milionu korun

13.03.2017 11:30

Rada hl. m. Prahy dnes rozhodla o poskytnutí účelové investiční dotace pražským nemocnicím v celkové výši 1 607 478 Kč. Prostředky jsou určeny na nákup zařízení používaných Lékařskou pohotovostní službou. Tisk předložil radní hl. m. Prahy pro oblast zdravotnictví Radek Lacko.

Pražské nemocnice dostanou dotaci ve výši 1,6 milionu korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

„I nadále posilujeme  financování Lékařské pohotovostní služby v Praze. Podařilo se nám schválit další finanční prostředky v celkové výši 1 607 478 Kč na nákup přístrojového vybavení a modernizaci,“ říká radní Hl. m. Prahy Radek Lacko.

Ústřední vojenská nemocnice – Vojenská fakultní nemocnice v Praze z poskytnuté účelové investiční dotace nemocnice zakoupí přístroj pro záznam a přenos EKG ve výši 150 000 Kč, který je zásadní při diagnostice a ošetření pacienta se závažným poškozením srdce nebo podezřením na něj.

Fakultní nemocnici v Motole z poskytnuté účelové investiční dotace zakoupí ultrazvukový přenosný přístroj, dvě sondy ve výši 515 000 Kč, EKG ve výši 55 000 Kč a infuzní pumpy v celkové výši 205 000 Kč. Dovybavení uvedenými přístroji pomůže zajistit rychlejší diagnostiku a zároveň zrychlí, ale i zkvalitní, péči poskytnutou v rámci LPS.

Nemocnice Na Bulovce z poskytnuté účelové investiční dotace zakoupí streptest pro rychlou diagnostiku streptokokové infekce ve výši 45 980 Kč, ultrazvukový přístroj sloužící pro rychlou akutní diagnostiku ve výši 269 000 Kč a alkoholtester ve výši 51 498 Kč. Jmenované technické vybavení zvýší kvalitu zdravotní péče poskytovanou v rámci lékařské pohotovostní služby v oboru všeobecného praktického lékařství i v oboru praktického lékařství pro děti a dorost.

Thomayerova nemocnice z poskytnuté účelové investiční dotace zakoupí diagnostický přístroj QuickRead Go ve výši 47 000 Kč, Urisyst analyzátor moči ve výši 50 000 Kč, EKG ve výši 120 000 Kč a žaluzie do ambulancí LPS ve výši 99 000 Kč. Toto přístrojové a technické vybavení LPS bude sloužit k rychlejší a přesnější diagnostice u pacientů a zefektivní následnou cílenou léčbu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…