Pražské školy dostaly příspěvek od ministerstva. Jako odměnu za úspěchy

22.04.2015 18:14

Rada hlavního města Prahy na svém zasedání schválila rozdělení neinvestičního příspěvku ze státního rozpočtu pro školy, které uspěly v loňském roce v soutěžích. Prostředky určené na odměny pedagogům, kteří se zasloužili o úspěch žáků a studentů, dosáhly v případě škol zřizovaných hlavním městem téměř 1,7 milionu korun, uvedla radní pro oblast školství a sociální politiky Irena Ropková (ČSSD).

Pražské školy dostaly příspěvek od ministerstva. Jako odměnu za úspěchy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Hlavnímu městu bylo zasláno z rozvojového programu ministerstva školství určeného na hodnocení žáků a studentů podle výsledků v soutěžích celkem více než 1,8 milionu korun. „Školám zřizovaným hlavním městem z této částky náleží největší část, a to 1,65 milionu korun. Zbytek je vyplácen soukromým školám,“ uvedla radní Ropková.

Nejúspěšnější školou bylo z pohledu ministerstva školství prestižní Gymnázium Jana Keplera, kterému náleží dle rozhodnutí celkem 203 tisíc korun na odměny pedagogům. Ze soukromých škol bylo nejúspěšnější gymnázium PORG v pražské Libni, které obdrží bezmála sto tisíc korun.

Radní Ropková je s výsledkem pražských škol spokojená. „Mám radost, že se pražské školy, zejména ty zřizované hlavním městem, účastní celostátních soutěží v celé řadě oborů. Úsilí pedagogů, kteří vedou své žáky a studenty k soutěživosti a snaze vyčnívat nad průměrem, je třeba ocenit.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…