Předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek navštívil Ostrov

03.07.2016 20:35

Předseda Asociace krajů České republiky a jihomoravský hejtman Michal Hašek zavítal na návštěvu Karlovarského kraje. Během jednodenní cesty po Karlovarsku, na které jej doprovázela poslankyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Markéta Wernerová a jeho karlovarský kolega Martin Havel, nevynechal ani Ostrov, Hroznětín či karlovarský Svět záchranářů.

Předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek navštívil Ostrov
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

Michal Hašek přijel do Ostrova v doprovodu Markéty Wernerové a Martina Havla. Před ostrovským zámkem jej přivítal starosta Pavel Čekan spolu s místostarosty Josefem Železným a Liborem Bílkem a radním Milanem Matějkou. Po prohlídce zámku a zámeckého parku a návštěvě expozice se Šlikovskou šperkovnicí, diskutovali páni hejtmani s vedením Ostrova. Předsedu AK zajímal rozpočet a způsob hospodaření města a rozvoj turistického ruchu. Řeč přišla také na zaměstnanost. „Rychle se rozvíjející průmyslová zóna přinesla do Ostrova spoustu nových pracovních příležitostí,“ odpověděl starosta Pavel Čekan na Haškův dotaz.

Další zastávkou byl ostrovský studentský Gymnaziáles v Domě kultury, zde převzali oba hejtmani, paní poslankyně i ostrovský starosta ocenění za poctivou práci od ředitele gymnázia Jaroslava Šafránka. Ředitel Domu kultury Jan Filip je provedl budovou a upozornil na její pozoruhodnosti i na strasti při její postupné rekonstrukci.

Hejtman Hašek si prohlédl i místo budoucího areálu složek IZS na Jáchymovské ulici, na kterém město Ostrov ve spolupráci s Karlovarským krajem vybuduje zázemí pro profesionální i dobrovolné hasiče, městskou policii a zdravotnickou záchrannou službu. Do plánů jej zasvětil vedoucí odboru investic ostrovského Městského úřadu Jiří Šuster. Představení budoucího areálu se také zúčastnil velitel ostrovských dobrovolných hasičů Josef Černý ml. „Je zde patrná dobrá spolupráce kraje a města. Záměr umístit více složek IZS do jednoho areálu hodnotím velmi pozitivně,“ řekl Michal Hašek.

Dále se oba hejtmani i s ostrovským starostou přesunuli do Hroznětína, kde je starosta Martin Maleček i místostarosta Zdeněk Jánský provedli úřadem a knihovnou oceněnou za nejlepší knihovnu roku 2015. Po návštěvě moderního víceúčelového sportovního hřiště se Michal Hašek přesunul i s doprovodem Markéty Wernerové, Martina Havla a Pavla Čekana do Karlových Varů.

Zde je ve Světě záchranářů přivítal Lukáš Hutta, výkonný manažer asociace Záchranný kruh. Ten také pány hejtmany, starostu Čekana i paní poslankyni unikátním výukovým areálem provedl včetně názorných ukázek rizik, o nichž Svět záchranářů informuje malé i velké, a to velmi úspěšně. Následovalo krátké pozdravení s vedením města Karlovy Vary, s primátorem Petrem Kulhánkem a jeho náměstkem Michalem Riškem.

Hejtmani Karlovarského i Jihomoravského kraje posléze diskutovali se zástupci dobrovolných hasičů Karlovarského kraje v čele s jejich starostou Richardem Kejmarem. Na program přišla témata jako je obnova vybavení a výstroje dobrovolných hasičů v Karlovarském a Jihomoravském kraji, či projekty spolupráce mezi zástupci dobrovolníků a vedením měst a obcí. Přislíbena byla další podpora kraje a možnosti rozšíření spolupráce s profesionálními hasičskými sbory.
Program jihomoravského hejtmana Michala Haška skončil v Karlových Varech podvečerní účastí na setkání s představiteli měst, obcí a Karlovarského kraje zvolenými za ČSSD.

Fotogalerie ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Přijďte si zacvičit do nových venkovních posiloven

13:33 Liberec: Přijďte si zacvičit do nových venkovních posiloven

Odbor ekologie a veřejného prostoru zrealizoval pro občany města Liberce dvě nové venkovní posilovny…