Přerov: Chodit po něstě a luštit tajenku? Rodinný výlet za dobrodružstvím může začít

01.04.2022 19:31 | Tisková zpráva

Výlet s tajenkou – to je tahák nadcházející turistické sezóny v Přerově. Na cestu za dobrodružstvím se mohou vydat návštěvníci města, ale i místní.

Přerov: Chodit po něstě a luštit tajenku? Rodinný výlet za dobrodružstvím může začít
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Zajímavou trasu po pamětihodnostech i přírodních památkách připravily Kulturní a informační služby města Přerova ve spolupráci s Lucií Nachtigallovou, která vede humorný Deník fejsbukové matky a vymýšlí krátké atraktivní cesty pro rodiny s malými výletníky. Ta do Přerova přijela, a protože se jí město líbilo, věnovala mu svůj jeden tajenkový díl.

„Jedná se o zábavnou procházku po zajímavých místech, na kterých budou účastníci plnit úkoly a řešit tajenku. Při individuálním putování se dozvědí spoustu zajímavých informací a příběhů. Výlet dostal název „Za zámkem, tajnou fortnou a krásným parkem do Přerova“ a výletníci si projdou jak historickou část města, tak jeho přírodní zákoutí,“ popsala vedoucí Městského informačního centra Jolana Plšková.

Procházka k vyřešení tajenky je pět kilometrů dlouhá a jedná se o nenáročnou trasu, která dětem a jejich rodičům či prarodičům představí památky v okolí zámku a povede je až k řece Bečvě, do městského parku a k lagunám.

Výlet s originální kreslenou mapou, doplňovačkou, dopisem pro děti a praktickými informacemi si zájemci už nyní mohou stáhnout zdarma na webu Výlety s tajenkou (ZDE). Mapku s doplňovačkou je možné vyzvednout v Městském informačním centru, které sídlí na náměstí T. G. Masaryka. „A pokud se malí i velcí výletníci s vyluštěnou tajenkou zastaví v našem informačním centru, předáme jim i malé překvapení,“ přislíbila Jolana Plšková.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

11:33 Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

Českolipští zastupitelé schválili na svém červnovém jednání založení společnosti Technické služby mě…