Přerov: Do dotací má jít více než 19 milionů korun. Hlasovat o nich budou ještě zastupitelé

10.08.2021 15:54

Vyhlášení dotačních programů pro příští rok měli minulý týden na stole přerovští radní. Dohromady má jít do dotací podporujících kulturu, sport, volný čas, sociální a zdravotní oblast 19 milionů 191 tisíc korun. O programech budou v pondělí 6. září ještě hlasovat zastupitelé.

Přerov: Do dotací má jít více než 19 milionů korun. Hlasovat o nich budou ještě zastupitelé
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Dotace jsou rozděleny na dva programy. „Program A je určen na podporu činností a akcí, které jsou předem naplánované, takže pořadatelé je už v tuto chvíli chystají. Pokud zastupitelstvo návrh odhlasuje, budou žádosti přijímány od 8. do 22. října,“ řekl primátor Petr Měřínský. Program B má podpořit spolky nebo jednotlivce, kteří do podzimu nebudou vědět třeba o nominaci do sportovních či kulturních soutěží. „Může se jednat například o žádost na částečnou úhradu nákladů spojených s postupem sportovních klubů, divadelních souborů či pěveckých sborů. Nebo pokud nějaký spolek získá akreditaci na pořadatelství akce až po termínu uzavření žádostí v programu A,“ vysvětlil primátorův náměstek Petr Kouba. V těchto případech mohou zájemci žádat později a průběžně – konkrétně od 1. ledna do 15. září příštího roku.

Pod písmenem A jsou čtyři programy – do oblasti kultury má jít 1 milion 798 tisíc korun, do sportu se počítá s částkou 12 milionů 500 tisíc korun, volnočasové aktivity by mohly být podpořeny sumou 384 tisíc 600 korun. Pro oblast sociální a zdravotní je vyčleněna částka 4 miliony 91 tisíc 600 korun. Pod označením B je jeden program, který zahrnuje všechny oblasti – kulturu, sport, volný čas, sociální a zdravotní oblast. V roce 2022 by se mohlo v „béčku“ rozdat 416 tisíc 800 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…