Přerov: Dotaci na stavbu cyklopodjezdu v Předmostí město získalo

10.05.2019 21:10

Město Přerov získalo v minulých dnech ze Státního fondu dopravní infrastruktury dotaci ve výši 11 milionů 340 tisíc korun na stavbu tubusu pod železniční tratí v Předmostí, jehož součástí bude cyklostezka pro kolaře, mířící z Přerova do místní části – nebo z ní. V současné době je zde pod tratí podjezd pro auta a úzký průchod pro chodce, který bude rozšířen.

Přerov: Dotaci na stavbu cyklopodjezdu v Předmostí město získalo
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Stavbu bude provádět v rámci rekonstrukce trati Správa železniční dopravní cesty. „Celkové náklady byly vyčísleny na 13 a půl milionu korun – takže dva miliony korun zaplatí město Přerov ze svého rozpočtu. Dotaci jsme dostali v plné výši, což je pro nás velmi dobrá zpráva,“ potvrdila náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová.

Podle Informací Ivany Pinkasové z odboru řízení projektů a investic přerovského magistrátu se už v současné době plánovaná cyklostezka projektuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…