Přerov: Dvanáct let staré popelářské auto z Přerova bude teď sloužit v ukrajinském Ivano-Frankivsku

24.01.2023 18:55 | Tisková zpráva

Vysloužilé popelářské auto bylo dnes vysláno z Přerova do partnerského ukrajinského města Ivano-Frankivsk. Dvanáct let starý automobil značky MAN převážejí hasiči do města Przemysl na polsko-ukrajinské hranici, kde si ho vyzvednou zástupci Ivano-Frankivsku.

Přerov: Dvanáct let staré popelářské auto z Přerova bude teď sloužit v ukrajinském Ivano-Frankivsku
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Starosta tohoto města nás požádal o materiální pomoc ve formě vozidla pro potřeby jejich technických služeb. Hodnota darovaného vozu je asi 300 tisíc korun,“ uvedl jednatel Technických služeb města Přerova Petr Měřínský. Svozové auto z roku 2011, které má najeto 195 633 kilometrů, technické služby už nevyužívaly, neboť v rámci obnovy vozového parku město pořídilo dva moderní vozy typu sidoaler, které jsou uzpůsobeny pro manipulaci s novými odpadovými nádobami.

Partnerskému městu Ivano-Frankivsk pomohl Přerov už v prvních dnech války. Vloni putovaly na Ukrajinu dvě elektrocentrály, optické výrobky z Meopty, elektrická horkovzdušná topidla, spací pytle, karimatky, motorové pily, přikrývky či trvanlivé potraviny. Město podporovalo i materiální sbírku od občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…