Přerov: Frekventovaný železniční přejezd mezi městem a Dluhonicemi hlídá kamera

11.05.2019 17:00

Nový kamerový bod hlídá od tohoto týdne železniční přejezd mezi Přerovem a místní částí Dluhonice. Poté, co byla kvůli rozšíření uzavřena Polní ulice, se stala tato komunikace – kterou protínají koleje – vytíženou objížďkou.

Přerov: Frekventovaný železniční přejezd mezi městem a Dluhonicemi hlídá kamera
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Problém je v tom, že řidiči, zejména ti za volantem kamionů, nerespektují stanovené dopravní značení, najíždějí nebezpečně do prostoru kolejí a ohrožují svými manévry ostatní účastníky silničního provozu. Tím vznikají nebezpečné kolizní situace – a reálně tam hrozí zablokování přejezdu auty přímo na kolejích. ,,Na místo budou instalovány informativní dopravní značky, které na kamerový bod upozorní. Kromě preventivního charakteru  bude kamerový bod vypomáhat s určením viníka v případě dopravní nehody,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Kamera patří Městské policii Přerov – nejde ale o nový model. „Jedná se o mobilní kameru, která měla místo v Kozlovské ulici. Protože se přejezd ukázal jako problematické místo, rozhodli jsme se ho upřednostnit. Do Kozlovské ulice pořídíme v příštích dnech novou kameru,“ konstatoval ředitel Městské policie Přerov Omar Teriaki.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…